Streikuos dėl turistų

Klaipėdos senamiesčio verslininkai pasipiktino uostamiesčio turizmo specialistų pastangomis išvežti turistus iš miesto širdies į „Akropolį”.

Uostamiesčio turizmo ir kultūros informacijos centro darbuotojai tvirtino, jog verslininkų pyktis nepagrįstas, nes šie patys turistams neturi ko pasiūlyti.

Neva susirūpinimo kupiną pareiškimą, pasirašytą „Permainų” koalicijos, vakar Klaipėdos merui įteikė tarybos narė Eugenija Odebrecht.

Verslininkus piktina tai, kad iš Kruizinių laivų terminalo turistai specialiais autobusais vežami į didžiausią Klaipėdoje prekybos centrą.

„Permainų” koalicijos pareiškimas adresuotas ne tik merui, bet ir savivaldybės administracijos direktoriui Aloyzui Každailevičiui. Jame skundžiamasi esą netinkamais Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro veiksmais, „kurie parodo visišką abejingumą ir kenkėjišką veiklą turistų lankomoms vietoms ir tikslingą bendradarbiavimą su privačiomis struktūromis, kurios neturėtų būti miesto įvaizdžio svarbiausia dalimi”.

Jei nebus ribojama turistų viliojimo veikla, verslininkai tikino esantys pasiryžę skelbti streiką, kurio metu neaptarnaus į Klaipėdą kruiziniais laivais atplaukusių užsienio turistų.

„Griežtas pareiškimas, – išgirdusi jo turinį komentavo Klaipėdos turizmo ir kultūros informacijos centro vadybininkė Jurgita Neniškienė. – Baisu, kad verslininkai taip gali kalbėti ir galvoti”.

Ji tikino, kad turistai jau ne vienerius metus prašė nurodyti vietas, kur gausu parduotuvių.

Į centrą dar praėjusią vasarą kreipėsi ir „Akropolio” vadovybė, prašydama leisti Kruizinių laivų terminale pasistatyti informacinius stendus ir vežti turistus į prekybos centrą.

„Turistų prašymai nesiliovė, o senamiestyje nėra universalios prekybos vietų.

Todėl ir nebuvo prieštarauta, kad turistams būtų pasiūlyta apsilankyti „Akropolyje”. Tarp mūsų ir prekybos centro tikrai nėra jokio bendradarbiavimo ar finansinių reikalų”, – tvirtino J.Neniškienė.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.