Lietuvos bičiuliai JAV finansuos kaimo vaikų atostogas

Lietuvos, Latvijos ir Estijos bičiulius Amerikoje vienijantis JAV – Baltijos fondas įsipareigojo finansuoti Lietuvos kaimo vaikų poilsį vasaros atostogų metu.
Fondo atstovas Džefas Nelsonas (Jeff Nelson) ketvirtadienį pasirašė bendradarbiavimo memorandumą su dešimčia nevyriausybinių Lietuvos rajonų organizacijų, kurios rengs vasaros stovyklas Lietuvos kaimo vaikams.

Numatoma, kad už JAV lietuvių paaukotas lėšas daugiau nei 2700 vaikų galės dalyvauti Švietimo ir mokslo ministerijos kofinansuojamose 2-3 savaičių trukmės vasaros stovyklose, kurių metu gaus nemokomą maitinimą, tobulins kompiuterinį raštingumą, aplankys istorines vietas, tobulės fiziškai.

Pagal pasirašytą susitarimą 52 tūkstančiai JAV dolerių (maždaug 133 tūkst. litų) dalimis bus pervesti Akmenės, Alytaus, Anykščių, Marijampolės, Molėtų , Raseinių, Skuodo, Ukmergės, Utenos, Zarasų rajonų NVO atstovams.

Susitikime dalyvavęs buvęs Lietuvos ambasadorius JAV, dabartinis Lietuvos diplomatinės atstovybės Jungtinėje Karalystėje vadovas, Vygaudas Ušackas padėkojo JAV lietuviams už skiriamą labdarą Lietuvos kaimo vaikams bei pasidžiaugė, kad ketverius metus veikusi JAV – Baltijos fondo Kaimo vaikų paramos programa prisidėjo prie labdaros ir paramos tradicijų puoselėjimo Lietuvoje.

V.Ušackas yra vienas Lietuvos kaimo vaikų paramos programos iniciatorių, o visas gautas pelnas už praėjusiais metais išleistą ambasadoriaus knygą JAV buvo skirtas lietuvių kaimo vaikų vasaros stovyklų organizavimui.

Nuo šio rudens Lietuvos kaimo vaikų paramos programą JAV administruos ir plėtos Amerikos lietuvių bendruomenė (ALB).

JAV – Baltijos fondas buvo įsteigtas 1990 metais demokratinėms reformoms ir laisvajai rinkai Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje remti. Šiandien Baltijos valstybėse fondas remia ne vieną labdaros projektą ir skatina Baltijos valstybių, kaip demokratinių ir patikimų partnerių, įvaizdžio sklaidą JAV.

Fondas siekia stiprinti JAV ryšius su Lietuva, Latvija, Estija bei skatina JAV institucijų ir privačių asmenų paramą kultūriniam bei politiniam Baltijos šalių vystymuisi per programas, kurios pabrėžia transatlantines vertybes.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Vaikai su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.