Kelių eismo įvykyje patyrė stresą arkliai tęsia kelionę

Šiandien 9 val. 35 min. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba gavo pranešimą, kad kelio Vilnius-Kaunas 47 kilometre įvyko kelių eismo įvykis, kurio metu apvirto arklius vežantis automobilis, iš automobilio ištrūkę penki arkliai bėgo kelio važiuojamąja dalimi, automobilyje vienas arklys neatsikelia, prispaustas kitų arklių. Apie eismo įvykį Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba tuoj pat informavo policijos bei priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnus.

Atvykus į įvykio vietą paaiškėjo, kad 20 arklių iš kaimyninės Baltarusijos buvo vežami skerdimui į Kretingalėje esančią mėsos tvarkymo įmonę. Šiuo metu atliekamas tyrimas siekiant nustatyti eismo įvykio priežastis.

Bendradarbiaujant Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos, Policijos ir Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnams visi gyvūnai buvo operatyviai išlaisvinti iš apvirtusios transporto priemonės.

Kaip informavo iš įvykio vietos Vilniaus apskrities valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Albertas Brinkys, išlaisvinus arklius jie pailsinti ir perkrauti į kitą atvykusią transporto priemonę. Iš transporto priemonės ištrūkę arkliai netrukus buvo sugauti. Arkliai nepatyrė stiprių kūno sužalojimų. Visi arkliai kliniškai sveiki, tačiau išsigandę ir patyrę stresą. Pailsinus arklius leista pratęsti jų kelionę kita transporto priemone.

Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos pareigūnai ir toliau stebės arklių sveikatą gyvūnų paskirties vietoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.