AB „Rigas dzirnavnieks” eksportas į Lietuvą padidėjo net 25 kartus

Latvijos bendrovės „Rigas dzirnavnieks” miltų eksportas į Lietuvą per pirmąjį šių metų ketvirtį išaugo net 25 kartus, palyginus su tuo pačiu laikotarpiu pernai. Per pirmąjį šių metų ketvirtį Latvijos bendrovė į Lietuvą eksportavo 2239 tonas miltų, tuo tarpu pernai – tik 89 tonas.

„Pastaruoju metu dažnai vyrauja nuomonė, kad Latvijos įmonių eksportas nėra aktyvus, todėl nuoširdžiai džiaugiuosi galėdamas tai paneigti realiais mūsų pačių ir kitų Latvijos verslininkų rezultatais”,– teigia „Rigas dzirnavnieks” direktorius Janis Stiepinš.

Ypač išaugo pramoninių miltų pardavimas. „Rigas dzirnavnieks” klientais Lietuvoje tapo „Vilniaus duona”, „Fazer Kepyklos”, „Klaipėdos duona”, „Rimi”, „Raisio” ir kiti. Šiuo metu „Rigas dzirnavnieks” eksportas į Lietuvos rinką sudaro maždaug 8% bendros kompanijos apyvartos.

„Rigas dzirnavnieks” savo produkciją Lietuvos rinkai tiekia nuo 1990m., tačiau intensyviai dirbti Lietuvoje pradėjo tik 2005m. Lietuvoje parduodami „Rigas dzirnavnieks” javainiai, dribsniai ir pramoniniai miltai, kurių prekiniai ženklai- „Herkuless”, „Axa” ir „Rigas dzirnavnieks”.

„Lietuvos rinka mums įdomi dėl daugelio priežasčių. Visų pirma dėl vartotojų skaičiaus- 3,5 mln. gyventojų, suvartojančių duonos ir miltų gaminių vienam gyventojui daugiau, negu suvartojama Latvijoje ir Estijoje. Antra– abi rinkos turi panašias produktų vartojimo tradicijas”,- aiškina Janis Stiepinš.

AB „Rigas dzirnavnieks” yra viena iš stambiausių grūdų perdirbėjų Baltijos šalyse. „Rigas dzirnavnieks” 2006m. apyvarta- 14,34 milijonai latų, pelnas- 149 tūkstančiai latų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.