Kelionių kryptis diktuoja oro uostai ir skrydžių bendrovės

Kelionių agentūros „BPC Travel” duomenimis, vilniečiai šiemet daugiausia skraidė į Londoną, Milaną ir Paryžių. Tuo tarpu Kauno gyventojai dažniausiai rinkosi skrydžius į Dubliną ir Londoną, bet tik į vieną pusę. Klaipėdiečių mėgstamiausia kelionių kryptis – Kopenhaga ir Amsterdamas.

„Kelionių pasirinkimui įtakos turi mieste ar arčiausiai jo veikiantis oro uostas – kokiomis kryptimis ir kaip dažnai iš jo skraidoma. Kelionių įpročius taip pat formuoja skirtinguose oro uostuose dirbančios skrydžių bendrovės, pavyzdžiui, tik iš Kauno skraidinanti Airijos skrydžių bendrovė, kurios populiariausi reisai yra į Londoną ir Dubliną”, – sako „BPC Travel” generalinis direktorius Gvidas Aukštuolis.

Palyginti su praėjusių metų duomenimis, populiariausių kelionių kryptys pagal didžiuosius šalies miestus keitėsi nežymiai. Šiemet tarp Vilniaus gyventojų 25 proc. išaugo paklausa lėktuvų bilietams į Paryžių. Mažiau populiari tapo Milano kryptis. Kauniečiai pernai, kaip ir šiemet, daugiausia skraidė į Dubliną, o Klaipėdos keliautojai – į Amsterdamą.

„Kelionių oro transportu paklausa kasmet didėja. Tai lemia klientams šiuo metu ypač palankus skrydžių kainos ir paslaugos santykis – į didžiuosius Europos miestus skristi tampa pigiau nei rinktis kitą transporto rūšį”, – pastebi G.Aukštuolis. Pasak „BPC Travel” vadovo, kelionių lėktuvais populiarumą didina ir auganti gyventojų gerovė bei vis labiau branginamos laiko sąnaudos.

Statistikos departamento preliminariais duomenimis, 2006 m. į užsienį išvyko 1,4 mln. Lietuvos turistų. Tai 12 proc. daugiau nei per 2005 m. Didžioji dalis lietuvių keliavo individualiai – kelionių organizatorių organizuotas keliones 2006 m. rinkosi apie 16 proc. visų išvykusiųjų. „BPC Travel” prognozuoja, kad į užsienį keliaujančių lietuvių skaičius ir toliau tolygiai didės.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.