„Paaugliai vėžliukai ninzės” nuvylė, bet užkopė į viršūnę

Penktą savaitgalį iš eilės keičiasi Lietuvos kino lyderis. Po vieną savaitę trukusio fantastinio epo „Vedlys” pirmavimo, į pelningiausių juostų sąrašo viršūnę iškopė lietuviškai dubliuota animacinė juosta „Paaugliai vėžliukai ninzės”. Filmas gegužės 18-20 dienomis uždirbo 56 tūkst. litų.

Nors „Paaugliai vėžliukai ninzės” debiutavo viršūnėje, tai yra blogiausiai debiutavęs lietuviškai įgarsintas filmas. Praėjusius porą metų mažiesiems žiūrovams suprantama kalba įgarsinami filmai buvo vadinami kino rinkos flagmanais, bet, atrodo, kino teatrų lankytojai jau pasisotino tokiomis juostomis. Šiais metais parodyti trys dubliuoti filmai, bet nė vienas iš jų neuždirbo įspūdingų pajamų – nei „Šarlotės voratinklis”, nei „Artūras ir minimukai”, nei „Paaugliai vėžliukai ninzės”.

Kitąvertus, abejonių kelia ir kino platintojų pasirinkimai, kuriuos filmus dubliuoti lietuviškai. Naujas lietuviškai įgarsintas filmas bus „Šrekas Trečiasis”, kurio premjera kino teatruose įvyks birželio 8 d. „Šrekas 2” buvo pirmasis dubliuotas filmas Lietuvos kino istorijoje, kuris mūsų šalies kino teatruose uždirbo 990 tūkst. litų.

Antrojoje pelningiausių filmų sąrašo vietoje praėjusį savaitgalį debiutavo įtempto siužeto drama su Jimu Carrey – „23”. Juosta Lietuvos kino teatruose per pirmąsias tris demonstravimo dienas surinko 27,5 tūkst. litų. Pasiekti geresnį rezultatą filmui sutrukdė ne tik konkurencija, bet ir saulėtos dienos, darančios neigiamą įtaką kino rinkai.

Trečioji praėjusio savaitgalio premjera – fantastinis trileris „Pranašas su Nicolu Cage – Lietuvos kino teatruose uždirbio 13 tūkst. litų ir debiutavo šeštoje pelningiausių filmų sąrašo vietoje.

Didžiausia šios savaitės naujiena – nuotykių filmo „Karibų piratai: Pasaulio pakrašty” pasaulinė premjera. Antradienio vidurnaktį juostos seansai Vilniuje ir Kaune sugebėjo surinkti 1,4 tūkst. žiūrovų, todėl tikėtina, jog trečiadienį komerciniame repertuare pradėta sukti juosta Lietuvoje bus sėkmingesnė nei dvi pirmosios filmo dalys.

Kitos dvi ateinančio savaitgalio premjeros – kur kas mažesnio kalibro. Didžiųjų mietų kino centruose pradedama rodyti romantinė komedija „Nes aš taip pasakiau” su Diane Keaton, o tik Vilniuje nepriklausoma kompanija „Planeta Films” pradeda sukti juostą „Aš ir tu, ir kiti”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.