Putinas Amerikos planus dislokuoti PRG Europoje vadina žalingais

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pareiškė, kad JAV planai dislokuoti PRG elementus Europoje yra „žalingi” ir tik paskatins naują ginklavimosi varžybų bangą.
„Manome, jog tai – labai žalingas dalykas, neparemtas realia padėtimi nei Europoje, nei pasaulyje. Kas tokio negatyvaus vyksta Rytų Europoje, kad reikėtų kimšti į ją vis naują ginkluotę?” – klausė V.Putinas trečiadienį Vienoje bendroje spaudos konferencijoje su Austrijos prezidentu Heinzu Fischeriu (Heincu Fišeriu).

„Kam reikėjo naujos bazės Bulgarijoje? Kam reikėjo naujos bazės Rumunijoje? Kam reikėjo kurti pozicinį rajoną Čekijoje? Kam reikėjo dislokuoti raketas Lenkijoje? Kas tokio įvyko, kas pablogino padėtį Europoje ir reikalauja tokių veiksmų?” – klausė Rusijos prezidentas.

„Nebus nieko, išskyrus naują ginklavimosi varžybų bangą”, – pridūrė jis.

„Mūsų nuomone, tai visiškai neproduktyvu ir žalinga, ir pasistengsime įrodyti mūsų partneriams savo teisumą atvira, nuoširdžia ir, tikiuosi, labai dalykiška diskusija. Remdamiesi ne bendrais samprotavimais, bet faktais ir tos srities specialistų nuomone”, – kalbėjo V.Putinas.

„Prieš kokias raketas nukreipta ši PRG? Prieš Irano? Irano raketų nuotolis – 1700 km. Apie 2012 metus jie planuoja turėti 2400 nuotolio raketų. Kad reikėtų ginti Europą nuo Irano raketų, šis turi turėti 5-8 tūkst. km nuotolio raketų, o jie (Irane) to net neplanuoja. Bet raketos čia (Rytų Europoje) dislokuojamos. Kam? Kas gali paaiškinti? Realiai jokių sveika nuovoka grindžiamų paaiškinimų nėra”, – pareiškė V.Putinas.

Jis taip pat sakė, kad po neseniai vykusių derybų su JAV Rusijos pozicija dėl Amerikos PRG dislokavimo Rytų Europoje nepasikeitė.

„Jokių mūsų pozicijos pokyčių neįvyko, ir negali įvykti, nes mes nieko nauja neišgirdome”, – pareiškė V.Putinas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.