Kauno mažojo teatro sezono užderymui – premjera

Gegužės 26, 27 dienomis Kauno mažajame teatre paskutinė šį sezoną premjera – ironiška drama – „8-230, tai aš” (režisierius Darius Rabašauskas).

„8-230, tai aš” – komedija, pagal jauno dramaturgo Mariaus Ivaškevičiaus to paties pavadinimo pjesę, apie gedulą, meilę, klaidas bei artimųjų įtaką mūsų gyvenimui.

Spektaklio moto – „bijok artimo savo” (M. Ivaškevičius). Ar tikrai įsikišimas į artimųjų gyvenimą visada reikalingas? Ar pakankamai pažįstame savo artimuosius? Galų gale, ką reiškia – būti artimam? Kas yra tikrasis artumas?

Atsispirdamas nuo autoriaus siūlomo žanro, spektaklis siekia išbalansuoti tarp ironijos ir dramatizmo ir leisti žiūrovui iš šalies pažvelgti į save, artimuosius, bandant suvokti mūsų santykių dramatizmą, komiškumą ir paradoksalumą.

Detektyvo principu plėtojamas siužetas, subtilus autoriaus humoras, meistriškai konstruojami dialogai suteikia šiai pjesei papildomo „šarmo”.

Spektaklis apie du pagyvenusius žmones, kuriems susitikti jau per vėlu. Ir apie du jaunus žmones, susitikusius prie karsto ir įveltus į absurdiško artimumo hierarchiją, kuria savo santykius grindžia velionės giminės. Netikėtai užsimezgęs šių dviejų jaunų žmonių ryšys pasiūlo naują gedulo išraišką, kuri yra daug tikresnė. Užuot gedėję seno kūno, jie ima gedėti jaunos pilnakraujės gražuolės moters, prieš daugelį metų tokiomis pat aplinkybėmis pamilusios, bet neišdrįsusios pasiduoti tam jausmui. Anos pilnakraujės moters mylimasis, slapčia mylėjęs ją visą likusį amžių, – dar vienas pjesės herojus. Taip ir nepasirodęs scenoje jis miršta kažkur tolimam mieste pakeliui į senutės laidotuves. Jauni įsimylėjėliai atkartoja dviejų velionių, akimirkai susitikusių ir išsiskyrus ių visiems laikams, istoriją. Išsiskiria ir jiedu, bet kažkur už pjesės ribų lieka tęsinio galimybė, abu tiki, kad dar susitiks. Galbūt ir tikrai susitiks. Vienas kito šermenyse.

Vaidina: Remigijus Endriukaitis, Jolita Masiulytė, Henrikas Savickis, Kristina Sidaraitė, Raimonda Šukytė, Kristina Tunaitytė

Režisierius: Darius Rabašauskas

Dailininkė: Vilija Kaminskaitė

Spektaklio premjera: gegužės 26 d. (šeštadienį) ir 27 d. (sekmadienį) 18 val.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.