Perkant verslą trūksta patirties

Lietuvoje įmonės perkamos ir parduodamos savamoksliškai, nesinaudojant konsultantų paslaugomis.

Sandorius apsunkina ir neskaidrumas, kuris mūsų šalyje vis dar yra didesnis nei Europoje, vakar konferencijoje konstatavo vienas iš jos rengėjų Valdemaras Vaičekauskas.

Į šalį vis daugiau ateina investuotojų, kurie valdo ne tik savo, bet ir pritrauktus pinigus.

Investicijų valdymo kompanijos „Hortus investment” direktorius V.Vaičekauskas teigė, kad ne visada tokie investuotojai perka įmonę dėl jos veiklos. Juos labiau domina įmonių turimas nekilnojamasis turtas, kurį pardavę investuotojai galėtų pralobti.

„Bendruomenė ir Vyriausybė turėtų rūpintis, kad nebūtų tokio manipuliavimo ir tai neatsilieptų bendrovės darbuotojų gerovei”,- teigė jis.

Vis dėlto dauguma finansinių investuotojų įmonių pirkimo sandorius vykdo skaidriai.

Jų tikslas yra įsigytą įmonę vėliau parduoti už didesnę kainą. Todėl, norint padidinti įmonės vertę, pasikviečiami ekspertai, tvarkomi procesai įmonėje, struktūra, įvaizdis.

Lietuvoje parduodant ir įsigyjant įmones tik 10 procentų verslininkų naudojasi juristų, finansininkų paslaugomis. Europoje į juos kreipiasi apie 50 procentų verslininkų.

Į konferenciją „Moderni verslo plėtros strategija: įmonių įsigijimai ir susijungimai” verslo konsultacijų kompanija „Erra”, „Hortus investment” ir „Klaipėdos” dienraštis pakvietė per 100 stambių ir vidutinių uostamiesčio įmonių vadovų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.