Putino interviu austrų televizijai dėl cenzūros atšauktas

Austrijos valstybinės televizijos pirmadienio interviu su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu buvo atšauktas, nes televizija atsisakė iš anonso iškirpti Čečėnijos konflikto vaizdus, pranešė pati televizija ORF.

Šį interviu ORF turėjo nufilmuoti prieš V.Putino trečiadienio vizitą į Austriją.

„Visiškai neįsivaizduojama pasiduoti šiam atviram kišimuisi į ORF nepriklausomybę”, – pareiškė naujienų direktorius Elmaras Oberhauseris (Elmaras Oberhauzeris).

Minėtą anonsą ORF rodė nuo praėjusios savaitės; jame yra Čečėnijos separatistų kovos su Rusijos vyriausybinėmis pajėgomis vaizdų.

V.Putinas turėjo duoti interviu ORF, vokiečių televizijos RTL, Austrijos laikraščio „Die Presse” ir austrų žurnalo „Profile” korespondentams.

Tuo tarpu austrų laikraščio „Kurier” atstovas sakė, kad redakcijai nebuvo duotas sutikimas dėl tokio interviu, nes Kremlius nepatvirtino iš anksto pateiktų jos klausimų sąrašo.

Rusų laikraštis „Kommersant” pirmadienį rašė, kad šis skandalas gali sutrukdyti Rusijai užsitikrinti Austrijos paramą dėl JAV planuojamo priešraketinio skydo Europoje, kuriam Rusija griežtai prieštarauja.

E.Oberhauseris sakė, kad ORF objektyviai nušviesdavo konfliktą Čečėnijoje, ir priminė, kad šios televizijos korespondentė Susanne Scholl (Zuzanė Šol) ten buvo suimta už kritiką dėl rusų žurnalistės Anos Politkovskajos nužudymo.

ORF nurodė, kad ketina nušviesti V.Putino vizitą kaip buvo numačiusi ir tiesiogiai transliuoti spaudos konferenciją, kurią Rusijos prezidentas trečiadienį turi surengti Vienoje.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.