Kino busas Klaipėdoje

„Kultūrinių projektų centras” (CUMA projects) pristato naują, unikalų keliaujančio kino vaikams ir jaunimui projektą „Kino busas”.
Šių metų gegužės 30 d. Kino Busas aplankys ir Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre!

Kino Busas – tai naujas edukacinis kino projektas vaikams ir jaunimui, kurio metu, 2007 m. gegužės 23-birželio 29 d., Kino Buso autobusiukas aplankys net 27 Lietuvos miestus. Kino Busas ir jo komanda keliaus iš miesto į miestą per visą Lietuvą, nemokamai rodydami švediškus filmus vaikams ir jaunimui bei pasakodami apie kino istoriją ir gamybą.

Kino Busas rodys švediškus filmus, atrinktus kartu su Tarptautiniu kino festivaliu jauniesiems žiūrovams (BUFF). Vaikai ir jaunimas turės progą pamatyti naujausius švediškus filmus bei vieną lietuvišką – režisierės Giedrės Beinoriūtės animacinį-dokumentinį kino pasakojimą „Gyveno kartą senelis ir bobutė”. Kino Buso publika apsilankiusi seansuose išgirs Lietuvos kino ekspertų, aktorių, režisierių bei prodiuserių pasakojimus apie kino pasaulį.

„2007 m. buvo paskelbti Vaikų kultūros metais Lietuvoje, o Kino Busas yra puikus pavyzdys, kaip skatinti kultūrą vaikams”, – teigia Toštenas Šenleris, Švedijos ambasados patarėjas kultūros reikalams. „Šis projektas suteikia galimybę vaikams ir jaunimui pažinti profesionalų kiną. Nesvarbu ar vaikas gyvena Stokholmo rajone, ar Lietuvos miestelyje kiekvienas vaikas turi teisę būti kultūros dalimi ir save išreikšti mene”.

Klaipėdoje gegužės 30 d. Klaipėdos kultūrų komunikacijų centre (Daržų 10 / Bažnyčių 4) rengiami du seansai. Pirmasis seansas įvyks 16 val., kuris skirtas 6-11 metų amžiaus vaikams. Bus rodomi rež. G.Beinoriūtės „Gyveno kartą senelis ir bobutė” (28 min.) ir rež. Elos Lemhagenos „Netikėtas įlaipinimas” (89 min.). Kino Buso komanda ves ir kino edukacijos užsiėmimus.

Antrasis seansas skirtas 12-18 m. jaunimui. Seanso pradžia 21 val.
Žiūrovai išvys filmus rež. G.Kapetanovic „Iš viršaus” (28 min.) ir rež. M. Myrén „Laikykis” (53 min.).

Kino seansai nemokami.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Kinas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.