Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija gamtos mylėtojus vėl kviečia į renginius

Pavilnių ir Verkių regioninių parkų direkcija rytoj, gegužės 23 d., trečiadienį, 17.30 val. kviečia vilniečius į Verkių rūmų Baltąją salę, kur vyks ekspedicijos „Neris ir jos krantai. Konstantino Tiškevičiaus kelias po 150 metų” pristatymas. Susitikime vyks ekspedicijos maršruto, plaukimo metu vyksiančių renginių pristatymas, parkų Direkcijos vadovė V. Laurukėnienės ir kultūrologė N. Balčiūnienė skaitys pranešimus apie Verkių dvarvietės ir Kryžiaus kelio perspektyvas, apie archeologinius tyrimus Verkiuose. Renginio metu taip pat bus skaitomos ištraukos iš K. Tiškevičiaus knygos „Neris ir jos krantai”, bus dainuojamos dainos apie Vilnių, jį juosiančias upes Viliją, Nerį.
Savaitgalį, gegužės 25-27 d., Vilniaus Kalvarijose vyks Sekminių iškilmės. Siekiant priminti Kryžiaus kelio istoriją, Sekminių papročius, gegužės 24 d., ketvirtadienį, parkų Direkcija organizuoja pažintinį pėsčiųjų žygį po Vilniaus Kalvarijas. Žygeiviai renkasi 17.30 val. prie sanatorijos „Pušyno kelias”.
Gegužės 26 d., šeštadienį, 11.00 val. vyks pažintinis dviračių žygis po Verkių regioninį parką. Dviratininkai susipažins su Verkių sodybos ansambliu, dviračių taku nuvažiuos iki Žaliųjų ežerų, sugrįš į Verkius Riešės ir Turniškių upelių pakrantėmis. Dviratininkai prašomi rinktis prie parkų Direkcijos pastato (Žaliųjų ežerų g. 53), registruotis iš anksto tel. 272 9835 arba 8 61476090.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Laisvalaikis su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.