Lietuvos psichoterapeutai kyla prieš A.Kašpirovskį

Sveikatos apsaugos ministerija nutarė nusiųsti savo atstovus į antradienį Vilniuje vyksiantį prieštaringai vertinamo Anatolijaus Kašpirovskio pasirodymą ir įvertinti, kuo užsiima šis Rusijos pilietis.
Tuo tarpu Lietuvos psichoterapijos draugija kreipėsi į Sveikatos apsaugos ministeriją ragindama uždrausti A.Kašpirovskio pasirodymus.

Pasak dienraščio „Lietuvos rytas”, daugiau kaip aštuoniasdešimt narių vienijanti organizacija tikino, kad A.Kašpirovskis rengia masinės hipnozės seansus, galinčius pakenkti psichikos problemų turintiems žmonėms.

Tačiau kol kas ministerija vertina A.Kašpirovskio veiklą kaip susitikimus su gyventojais, nes būtent taip nurodoma skelbimuose.

„Neturime informacijos, kad tai būtų asmens sveikatos priežiūros veikla. Būtent tokia veikla turi būti licencijuojama pagal galiojančius teisės aktus”, – sakė Sveikatos apsaugos ministerijos sekretorė Rima Vaitkienė.

Lietuvos psichoterapijos draugijos prezidentas E.Laurinaitis tikino, kad A.Kašpirovskio veiklai tikrai galima pritaikyti terminą „sveikatinimo veikla”. Pagal reklamą, kuri transliuojama per televiziją, A.Kašpirovskis siūlo sveikatą, o sveikatinimo procedūrų reglamentavimą sprendžia Sveikatos apsaugos ministerija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.