Parduotuvėms – ankštas apynasris

Šimtas prekiautojų alkoholiu nervinasi dėl griežtinamų apribojimų.

Norima uždrausti parduotuvėms, esančioms daugiabučiuose ar arti jų, ir kioskams prekiauti alkoholiniais gėrimais nuo 22 iki 8 valandos. Taip pat ketinama nebeleisti alaus ir kitų alkoholinių gėrimų pardavinėti netoli mokyklų ir vaikų darželių iki 16 valandos.

Šias prekes iki šiol buvo draudžiama pardavinėti visoms parduotuvėms ir kioskams, įsikūrusiems iki 50 metrų atstumu nuo mokyklų ir darželių.

Vakar Ūkio komiteto posėdyje nuskambėjo pasiūlymas šį atstumą padidinti iki 500 metrų.

Anksčiau norėta uždrausti alkoholiniais gėrimais prekiauti tik toms parduotuvėms ir kioskams, dėl kurių per metus gaunama daugiau nei du skundai. Ūkio komitetas vakar šiam siūlymui nepritarė.

Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėjo pavaduotojas Rimantas Armonas teigė, kad prekybos vietų, veikiančių naktimis, daugėjimą lemia mokesčių už prekybą sumažinimas.

Alkoholio prekybos nuolatinė licencija kainuoja 900 litų. Anksčiau licencija metams prekiauti alkoholiu bei kitomis prekėmis kartu kainavo 99 tūkstančius litų.

Prieš penkerius metus Klaipėdoje buvo keturios parduotuvės, alkoholinius gėrimus parduodančios naktį. Šiandien kartu su naktiniais klubais ir barais jų yra apie 100.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.