Referendumo dėl Augustavo aplinkkelio rezultatai – negaliojantys

Palenkės vaivadijoje sekmadienį įvyko Lenkijos vyriausybės iniciatyva surengtas referendumas dėl Augustavo aplinkkelio tiesimo, tačiau, kaip rašo šalies spauda, jo rezultatai dėl menko rinkėjų aktyvumo paskelbti negaliojančiais.

Referendume dalyvavo tik 21,56 proc. rinkėjų, o pagal šalies įstatymus reikėjo, kad balsuotų ne mažiau kaip 30 proc. rinkėjų.

Todėl aplinkkelio likimas lieka neaiškus.

Seimo pirmininko pavaduotojas Krzysztofas Putra (Kšyštofas Putra) pareiškė, kad „gamta negali būti religija, o pasirinkdami ją galime sulėtinti Lenkijos vystymosi tempus”.

Tuo tarpu ekologai mano, jog aplinkkelio tiesimas per Rospudos slėnį bus įstatymų pažeidimas, nes balandžio mėnesį Europos Komisija nurodė, kad statyba per šį gamtos kampelį, kuris yra saugomas pagal Europos Sąjungos (ES) programą „Natura 2000”, yra neleistinas.

Europos Komisija Lenkiją padavė į Europos Teisingumo Teismą Liuksemburge. Pasak dienraščio „Dziennik”, sprendimas bus priimtas kitų metų viduryje. Lenkijos ekologai baiminasi, kad aplinkkelio tiesimo darbai Rospudos slėnyje prasidės jau rugpjūčio 1-ąją, pasibaigus paukščių jauniklių augimo sezonui.

Aplinkkelio, kurio taip laukia Augustavo gyventojai, tiesimas prasidėjo nelaukiant Europos Teisingumo Teismo sprendimo, tačiau darbai kol kas vyksta Rospudos slėnio prieigose.

Augustavo aplinkkelis turėtų tapti „Via Baltica” dalimi. Dabar visas į Baltijos šalis ir iš jų važiuojantis transportas – tiek lengvieji, tiek sunkieji automobiliai – važiuoja per Augustavo centrą. Per metus pro jį pravažiuoja maždaug 1,5 mln. transporto priemonių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.