Pietūs dėžutėje

Pietus galima pavalgyti ir iš vienkartinės dėžutės. Tuo aprūpina beveik visos kavinės.

Dirbti ir kiekvieną dieną laiku pavalgyti sočius karštus pietus ne visiems pasiseka. Vieniems darbas neišsitenka į standartines valandas, kitiems nėra arti valgyklos ar kavinės, treti vis negali susitaikyti su šiandieninėmis valgyklų ir kavinių karšto maisto kainomis.

Panašu, kad kainos pamokė ir kitokio požiūrio į maistą: žmonės ėmė jį branginti, taupyti, nemesti į atliekas.

O kavinės išmoko gerbti klientų pageidavimus ir karštą maistą gali atnešti ne tik atviroje lėkštėje, bet ir gerai supakuotą specialiose dėžutėse.

Pavyzdžiui, paragavę patikusio patiekalo svajojate, kad malonu būtų pavaišinti ir namiškius, kurie į kavinę neateis.

Paprašykite, ir po kelių minučių gausite maišelį su sukrautomis vienkartinėmis dėžutėmis, kuriose ir bus tiek porcijų, kiek užsakėte.

Pietūs dėžutėse dažnai keliauja į įvairias darbovietes, kurios veikia be pertraukų. Ateina vienas žmogus ir parneša visam kolektyvui lauknešėlius.

„Galima iš anksto pasiskambinti, sužinoti valgiaraštį, užsakyti porcijų skaičių, pasakyti tikslų laiką, kada ateis paimti. Stengiamės, kad žmonėms būtų patogu”,- sakė vienos kavinutės Vytauto gatvėje savininkė Danutė.

Ji priminė, kad galima užsisakyti ir po pusę porcijos. Pavyzdžiui, vienoje porcijoje yra du stambūs didžkukuliai. Moterys paprastai tiek nesuvalgo.

Galima užsakyti vieną. Būna, kad ir kavinutėje sėdėdami valgytojai nežino, kaip atrodo kurio nors patiekalo porcija. Užsisako. Paskui mato, kad neįveiks visko. Apmaudu palikti.

„To ir nereikia daryti. Likusią porcijos dalį supakuosime taip, kad patogu būtų neštis, ir žmogus turės vakarienę. Dažnokai taip darome. Būna, kad lankytojai, gerdami kavą ar arbatą, nesuvalgo visos bandelės. Ir tos nepalieka, paprašo maišelio, nešasi namo”,- drąsino gerbti maistą kavinutės savininkė Danutė.

Jeigu turėsite savo indus, pavyzdžiui, termosus ar specialias dėželes, neštis pietus brangiau nekainuoja.

Primokėti reikia tik už kavinės vienkartines dėžutes. Jos dabar kainuoja 30 centų. Jeigu ketinama neštis sriubos, virėjos įpila į užsukamą stiklainį, už kurį dažniausiai pinigų nė neima.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.