Egzaminų maratone – rimčiausia kliūtis

Egzaminų maratono trasoje laukia rimčiausias išbandymas – lietuvių kalbos egzaminas.

Jį šią savaitę laikys visi abiturientai, nes tai – vienintelis privalomasis brandos egzaminas. Kiti egzaminai – pasirenkamieji.

Gimtosios lietuvių kalbos egzaminas, susidedantis iš testo bei teksto interpretacijos vertinimų, bus laikomas dvi dienas.

Rytoj dvyliktokų laukia lietuvių kalbos teksto interpretacija, o poryt – testas. Būtent su juo yra susijęs istoriniu vadinamas pernykštis skandalas, kuomet užduotis buvo galima nusipirkti internete iki egzamino pradžios.

Paviešinimo faktą ėmėsi tirti teisėsaugininkai, o šalies abiturientai buvo priversti antrąkart laikyti valstybinį lietuvių kalbos (testo) egzaminą.

To šalies švietimo istorijoje dar nebuvo. Kaip bus šiemet – pamatysime. Kol kas brandos egzaminų sesija, prasidėjusi praėjusią savaitę, vyksta sklandžiai.

Nors elektroninėje erdvėje kartkartėmis pasirodo pasiūlymų parduoti šiųmečių egzaminų užduotis, tai viso labo tėra pokštai.

Nacionalinio egzaminų centro tinklalapyje yra išspausdintas siūliusio parduoti užduotis „internauto” laiškas.

„Lapinatoriumi” pasivadinęs asmuo paneigė bet kokias spekuliacijas dėl nutekėjusios egzaminų informacijos. „Mano tikslas buvo ne užduočių pardavinėjimas, o socialinis eksperimentas”, – atvirame laiške tikino „Lapinatorius”.

Lietuvių kalba – ne vienintelis šios savaitės brandos egzaminas.

Šiandien abiturientai iš rusų kalba dėstomųjų mokyklų laikys gimtosios kalbos egzaminą.

Penktadienį dvyliktokų lauks kitas išbandymas – informacinės technologijos.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Švietimas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.