Rusijos energetikos priežiūros tarnybos paneigė pasklidusius gandus apie avariją Volgodonsko AE

Rusijos energetikos priežiūros tarnybos „Rostechnadzor” ir „Rosatom” paneigė sekmadienį pasklidusius gandus apie avariją Volgodonsko atominėje elektrinėje.

Sunerimusių žmonių skambučiai į Krasnodaro krašto gelbėjimo tarnybas dėl neva įvykusių sprogimų Rusijos ir Ukrainos atominėse elektrinėse paralyžiavo gelbėtojų darbą.

Kaip ITAR-TASS pareiškė „Rosatom” oficialus atstovas Sergejus Novikovas, „Volgodonsko AE šiuo metu dirba tokiu režimu, kad iš esmės jokių incidentų negali įvykti”.

Pasak jo, nuo balandžio 17 d. pirmasis elektrinės energijos blokas uždarytas planiniam remontui iki birželio 17 d., o antrasis dar tik statomas. „Šiuo metu yra pastatytas tik būsimojo energijos bloko korpusas, aikštelėje kuro jam irgi nėra”, – sakė „Rosatom” atstovas. Todėl, pasak jo, incidentas elektrinėje neįmanomas.

Savo ruožtu „Rostechnadzor” spaudos atstovas Jevgenijus Anošinas pranešė, kad penktadienį šalia Volgodonsko elektrinės degė transformatorinė, tačiau tai niekaip nepaveikė pačios AE darbo. „Radiacinis fonas elektrinėje ir šalia esančioje teritorijoje yra normalus, jokios taršos neužfiksuota”, – pridūrė jis.

Nepaprastųjų situacijų ministerijos Krasnodaro krašto valdyba irgi neigė regione pasklidusius gandus apie ypatingus įvykius atominėse elektrinėse. Prielaidos gandams apie incidentus Rusijos elektrinėse galėjo kilti po planuotų gelbėtojų mokymų, kurie vyko Zaporožės AE Ukrainoje, sakė Nepaprastųjų situacijų ministerijos Krasnodaro krašto valdybos atstovas.

Šios ministerijos Pietų regiono centre sekmadienį įvairios operatyvinės budėtojų dalys užfiksavo daugiau kaip 10 tūkstančių telefono skambučių.

„Padėtis panaši į paniką. Atitinkamos tarnybos stengiasi nustatyti šių gandų šaltinį”, – sakė Nepaprastųjų situacijų ministerijos atstovai.

Jokio pavojaus gyventojams nėra, pridūrė jie.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.