Smogikų grupuotė žada Libane atverti ugnies vartus

Šiauriniame Libane su valstybinėmis saugumo palaikymo pajėgomis kovojanti smogikų grupuotė sekmadienį įspėjo šalyje „atversianti ugnies vartus” ir liepė armijai nesiimti „provokuojančių veiksmų”.
Ar šis su Libano saugumo palaikymo pajėgomis šiauriniame Tripolio mieste ir jo apylinkėse besikaunančios organizacijos „Fatah al-Islam” pranešimas tikras, kol kas neaišku. Stiliumi jis primena ankstesnius grupuotės pareiškimus.

„Mes įspėjame Libano armiją apie padarinius, laukiančius tęsiant provokuojamus veiksmus prieš mūsų mudžahidus, kurie atvers ugnies vartus <...> (armijai) ir visam Libanui”, – teigiama naujienų agentūrai „Reuters” faksu atsiųstame pareiškime.

Pasak „Fatah al-Islam”, armija nepagrįstai užpuolė jų kovotojus ir tris iš jų nukovė.

Libano armijos šaltiniai pranešė, kad per susišaudymus Tripolio mieste ir netoliese esančioje Nar Barido palestiniečių pabėgėlių stovykloje žuvo 13 karių, mažiausiai septyni „Fatah al-Islam” nariai ir vienas civilis, atsitiktinai patekęs į kryžminę ugnį.

Tai pačios didžiausios Libano vidaus kovos nuo pat 1975-1990 pilietinio karo pabaigos. Jos įsiplieskė po to, kai saugumo pajėgos Tripolyje surengė reidus į namus, kuriuose gyvena „Fatah al-Islam” nariai, įtariami diena anksčiau apiplėšę banką.

Vienas ministrų kabineto narys pareiškė, kad konfliktas su grupuote, kuri, vyriausybės manymu, yra remiama Sirijos, įsiplieskė kaip tik tuo metu, kai Jungtinės Tautos (JT) ketina įsteigti tarptautinį teismą Libane įvykdytoms politinėms žmogžudystėms tirti, ir, matyt, taip norima šiam procesui sutrukdyti.

Dėl susirėmimų Libane kaimyninė Sirija pranešė uždaranti du pasienio kontrolės postus ir paliekanti veikti tik vieną.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.