Izraelis Gazos Ruože bombardavo „Hamas” taikinius ir nukovė 3 smogikus

Sekmadienį per vieną iš keturių prieš aušrą Gazos Ruože įvykdytų oro antskrydžių Izraelis, pradėjęs smarkiau spausti islamistų grupuotę „Hamas”, kad ši nebešaudytų į žydų valstybę savadarbių raketų, nukovė tris įtariamus jos smogikus.
Izraelio armijos atstovas patvirtino, kad buvo bombarduota „Hamas” smogikams priklausanti transporto priemonė. Pasak jo, sprogimo dydis patvirtino, kad automobiliu buvo gabenami koviniai šaudmenys.

Gyventojai taip pat teigė, jog trys nukautieji greičiausiai buvo „Hamas” nariai.

Anot gyventojų, dar du oro antskrydžiai teko dviem metalo dirbtuvėms: veikiančiai šiaurinėje pajūrio teritorijos dalyje ir Gazos mieste. Abi dirbtuvės sugriautos, žmonių aukų nėra.

Armijos atstovas žiniasklaidai sakė, kad trijų antskrydžių metu bombarduotos įtariamos šaudmenų gamybos įmonės. Dvi iš jų priklausė „Hamas”, o trečioji – sukarintai grupuotei „Islamo džihadas” (Islamic Jihad).

„Hamas” objektų puolimo iš oro virtinę Izraelis pradėjo trečiadienį. Aukšto rango Izraelio pareigūnai pareiškė svarstantys galimybę griebtis dar griežtesnių priemonių.

Sekmadienį popiet rengiamas Izraelio saugumo reikalų komiteto posėdis, kuriame bus aptariamos galimos karinės priemonės. Žiniasklaidos pranešimuose teigiama, kad ministrai nesutaria, ar pradėti plataus masto sausumos puolimą, ar tęsti dabartinius „ribotus” veiksmus.

Pastarosiomis dienomis Izraelis vidinėse teritorijose prie pat sienos su Gazos Ruožu dislokavo nenurodytą skaičių tankų, šarvuočių ir sausumos pajėgų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.