Panevėžyje – popžvaigždės su cirko artistais

Jau antri metai televizijos TV3 rengiamų apdovanojimų „Vaikų balsas” organizatoriai dalį pasiruošimo darbų perkėlė į Panevėžį. Kadangi šiemet apdovanojimų ceremonija žada virsti „Žvaigždžių cirku”, visas būrys žvaigždžių ir sugužėjo į Aukštaitijos sostinę paskui į miestą gastrolių atvykusį cirką – repetuoti.

Daugybė mylimiausių Lietuvos vaikų atlikėjų ir grupių – Alanas Chošnau, Rūta Ščiogolevaitė, Milano, Rūta Lukoševičiūtė, Vaidas iš pirmojo ir Justas iš antrojo „Dangaus”, „69 Danguje”, „Yva”, „Mokinukės” ir kiti Panevėžyje jau repetuoja specialius cirko numerius su Baltijos cirko ir kitų cirkų profesionalais (oro akrobatais, žonglieriais, fakyrais, klounais) ir jų augintiniais – cirko artistais: šuniukais, ožkomis, balandžiais, paršeliu, kačiukais ir beždžionėlėmis.

Dėl vaikų gali viską

Į Panevėžį, kur netrukus duris miestiečiams atvers Baltijos cirkas, atvykusius Rūtą Lukoševičiūtę, Nataliją Zvonkę, Milano ir Justą bei Skirmantę iš „Dangaus” pasitiko cirko direktorius Petras Variakojis su teritorijos sergėtoju mišrūnu šunimi Gariu.

Juokaudami šou artistai tikino, kad siūlymas persikūnyti į cirko artistus jų nesuglumino. „Anaiptol, dėl vaikų galima padaryti bet ką, – PB korespondentei teigė N.Zvonkė, populiarios merginų grupės „Yva” grupės siela, renginyje kartu su kitomis dviem grupės narėmis Kristina ir Gintare tapsianti dviejų beždžionėlių Miki ir Čiuk dresuotoja. – Jos tokios mielos, mano nesėkmingus bandymus mesti tiesiai į rankas kamuoliuką ar lanką pataiso, kartais šokdamos per pakeltą koją letenėlėmis kepšteli ją, tačiau niekada nėra mėginusios manęs nuskriausti.”

N.Zvonkė kalba, kad jai ir jos draugėms garbė būti nominuotoms „Vaikų balse”: „Vaikai – stebuklas. Jie nuoširdūs, nevaidmainiauja, viską, ką galvoja, sako tiesiai, nevaidindami. Tai – tyra.”

Moteris prisiminė, kai į projektui „Vaikų balsas” skirtą spaudos konferenciją nusprendė nusivežti tris Klaipėdos vaikų globos namų „Smiltelė” globotinius: „Kadangi renginys dviejų dalių – cirko ir nominantų antrininkų, – mes turėsime tris „yvutes”. Tad, nuėjusi į Globos namus, direktorės paprašiau išrinkti tris vaikučius, galinčius vykti į renginį. Kai renginio organizatoriai mums įteikė du heliu pripildytus margaspalvius balionus, viena globotinė labai jų panoro. Nebuvo galima prieštarauti, ir visi dalyviai sunešė daug daug balionų, vos tilpusių mano automobilyje.”

Grupės lyderė sako, kad jai ne vis vien, kad mūsų šalyje daugėja tėvų paliktų vaikų: „Nesuprantu tų suaugusiųjų, savu noru ir sava valia atsisakančių į angeliukus panašių žmogeliukų. Suprantu, kad valdžios globon patenka vaikai, netekę tėvų po nelaimingų atsitikimų, tačiau kai prieglaudos pilnėja dėl neatsakingumo – man plyšta širdis.”

Dalyvauti projekte „Vaikų balsas” N.Zvonkei yra be galo malonu, tačiau ji nesutinka, kad, dienai į sostinę nusivežusi vaikų namų globotinius, ji jiems pakenkė: „Girdėjau kalbant, kad juos traumuojame, tačiau niekas nežino, kad mes su jais kalbėjomės, ir jie puikiai suprato, kokiu tikslu su mumis išvažiavo. Jie vyko į šventę. Vaikai nėra išlepinti, jie tikrovę supranta kaip tokią esančią. Jie moka paprašyti, moka laukti, jie viską moka. Duok dieve, kad visi žmonės būtų tokie nuoširdūs ir tikri.”

Ožys kaip ožys

Milano (Vaidotas Valiukevičius) teigia, kad pastaruoju metu daugelyje TV projektų esąs debiutantas: „Su Rūta ant ledo pažiūžomis čiuožėme pirmą kartą. Šį kartą į sceną su keturragiu ožiu išeisiu pirmą kartą.”

Dainininkas, birželio 1-ąją vyksiančiame koncerte dainuosiantis su merginų grupe „69 Danguje”, tikino, kad savo auklėtinio baltavilnio ožio, vadinamo Princu, nebijąs. „Ožys kaip ožys. Kol kas ragų nerodo, – juokauja Milano ir teigia, kad gyvūnėlis turės šokti pro degantį lanką. – Svarbiausia, kad ragų daugiau neišdygtų pagrindinio renginio metu.”

Po sceną – su kiaule

Panevėžietė R.Lukoševičiūtė, persirengusi klounu, scenoje pasirodys su dresuota vietnamietiška kiaule vardu Baksas (o gal Maksas?…): „Gyvūnėlis kartkartėmis man savo mažais nekaltais dantukais grypšteli į koją, tačiau rimtų traumų nėra. Nežinau, kodėl jis taip elgiasi, tačiau spėju, kad ne laiku jį pamaitinu.”

Kaip visada nuotaikingai nusiteikusi Rūta prisiminė, kaip jai kiaulės dresuotojas replikavo: „Kiaulė dresuota, dabar teks tave dresuoti.”

„Dangaus” dalyviai Justas ir Skirmantė scenoje bus mirtinai pavojingi – jie prieš žiūrovus mosuos tikrais peiliais ir kirviais: „Iš pradžių mes patys mėtysime peilius į lentą, o vėliau, galbūt, man teks stoti prie lentos, ir cirko direktorius į mane mėtys aštrius šaltuosius ginklus”, – PB korespondentei atviravo Justas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.