Prancūziją neramina Kolumbijos parengtas įkaitų išlaisvinimo planas

Prancūzija šeštadienį sukritikavo Kolumbijos prezidento Alvaro Uribe (Alvaro Uribės) sprendimą pasiųsti armiją išlaisvinti Prancūzijos ir Kolumbijos pilietybę turinčios politikės bei trijų amerikiečių, kuriuos paėmę įkaitais laiko kairiųjų pažiūrų partizanai.
Vienam pabėgusiam įkaitui paskelbus, kad vos prieš dvi savaites matė kairiųjų partizanų ne vienerius metus nelaisvėje laikomus pagrobtuosius, penktadienį A.Uribe įsakė armijai pradėti jų ieškoti.

„Mes tikriname, ką būtent ponas Uribe pasakė, – per radijo stotį „France Info” teigė užsienio reikalų ministro Bernard’o Kouchnero (Bernaro Kušnero) atstovas žiniasklaidai. – Mes esame prieš bet kokius karinius veiksmus, kurie gali sukelti pavojų įkaitų gyvybei”.

Viena įkaičių yra buvusi kandidatė į Kolumbijos prezidento postą Ingrid Betancourt (Ingrid Betankur), turinti ir Prancūzijos pilietybę. Prancūzijoje jos likimas atidžiai sekamas, o ant Paryžiaus miesto rotušės netgi iškeltas didžiulis plakatas su jos atvaizdu.

Kolumbijos Botogos vietovėje gimusi I.Betancourt studijavo Prancūzijoje ir ištekėjusi už savo bendramokslio įgijo Prancūzijos pilietybę.

Kolumbijos revoliucinės ginkluotosios pajėgos (FARC) I.Betancourt ir jos padėjėją Clarą Rojas (Klarą Rochas) sugavo 2002 metų vasarį, joms dalyvaujant prezidento rinkimų agitacijoje.

Trys amerikiečiai – Thomas Howesas (Tomas Housas), Marcas Gonsalvesas (Markas Gonsalvesas) ir Keithas Stansellis (Kitas Stenselis) – buvo paimti į nelaisvę 2003 metais, sudužus jų žvalgybiniam lėktuvui, iš kurio jie žvalgė tikrojo kokainmedžio, naudojamo kokainui gaminti, laukus.

Penktadienį Paryžiuje su dviem I.Betancourt vaikais susitikęs prezidentas Nicolas Sarkozy (Nikola Sarkozi) sakė padėsiantis siekti jos išlaisvinimo.

Seniau Prancūzija yra spaudusi Kolumbiją, kad ši suderėtų su FARC susitarimą dėl įkaitų.

Apie veiksmus minėtiesiems įkaitams išlaisvinti A.Uribe paskelbė po to, kai nuo sukilėlių pabėgęs policininkas Jhonas Frankas Pinchao (Chonas Frankas Pinčao) pareiškė likusius įkaitus matęs mažiau nei prieš tris savaites.

Tai pirmieji konkretūs duomenys apie I.Betancourt ir tris amerikiečius nuo 2003 metų, kai sukilėliai paskutinį kartą išplatino filmuotus jų vaizdo įrašus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.