ES ir Rusijos viršūnių susitikimas pasibaigė ginču

Spaudos konferencija, surengta pasibaigus Rusijos ir Europos Sąjungos (ES) viršūnių susitikimui, kurioje dalyvavo Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas, Vokietijos kanclerė Angelina Merkel (Angelina Merkel) ir Europos Komisijos pirmininkas Žozė Manuelis Barozas (Jose Manuel Barroso), pasibaigė ginču. V. Putinas gana aštriu tonu ginčijosi su Europos Komisijos vadovu ir Vokietijos kanclere, tačiau galiausiai susitikimo dalyviai pareiškė tęsiantys strateginį tarpusavio bendradarbiavimą, praneša BBC tarnyba.

Ir vis dėlto spaudos konferencija, kurioje dominavo klausimai dėl žmogaus teisių pažeidimo, Maskvos konflikto su Estija ir ginčo dėl lenkiškos mėsos tiekimo Rusijai, atskleidė gilius nesutarimus tarp viršūnių susitikimo dalyvių svarbiausiais ekonominiais ir politiniais klausimais.

Vakarų žurnalistus domino V Putino požiūris į rusų milicijos, neleidusios išskristi į Samarą opozicinių Rusijos judėjimų lyderiams, veiksmus. Maskvos milicija uždraudė buvusiam šachmatų čempionui Gariui Kasparovui ir kitiems opozicionieriams atvykti į Samarą ir dalyvauti mieste rengiamuose protestuose. Pranešama, kad keletui užsieniečių žurnalistų taip pat nepavyko atvykti į Samarą.

Atsakydamas į žurnalistų pretenzijas Rusijos vadovas atkirto, kad Vakarų teisėsaugos organai nuolat sulaiko protesto akcijų dalyvius, o kartais griebiasi prevencinių priemonių.

„Man jie ne per daugiausia trukdo, – pastebėjo V. Putinas atsakydamas į klausimą dėl „nepritariančiųjų maršo”, surengto penktadienį Samaros centre, per kurį buvo sulaikyti šeši žmonės. Samaros srities Centrinės vidaus reikalų valdybos duomenimis, „nepritariančiųjų maršas” vyko be rimtų incidentų. Akcijoje dalyvavo 70 žmonių. Renginį stebėjo apie 150 Rusijos bei užsienio žiniasklaidos atstovų.

„Šia prasme Rusija nėra išimtis, ir aš manau, kad bet kokios akcijos turi būti rengiamos pagal galiojančius įstatymus ir negali trukdyti kitiems piliečiams gyventi normalų gyvenimą”, – pareiškė Rusijos prezidentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.