„Nafta-Uni-Laivitė” – „SK Dextera” 2:2

Užvakar Jonavoje buvo sužaistos ketvirtosios Lietuvos nacionalinės krepšinio lygos (NKL) čempionato finalinio mačo rungtynės tarp vietos „SK Dextera” ir Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” komandų.

SK DEXTERA – NAFTA-UNI-LAIVITĖ 83:86 (21:20, 27:18, 16:19, 12:19; 7:10). Rungtyniavo ir taškus pelnė: „SK Dextera” – P. Beliavičius (40 min./19 tšk.), A. Lubys (9/1), T. Sebežiovas (23/10), R. Grinius (30/5), P. Stasiulionis (38/14), L. Brazdauskis (35/17), V. Narbutas (3/0), G. Maciulevičius (28/12), M. Bernatavičius (19/5); „Naftai-Uni-Laivitei” – A. Žymantas (35/10), R. Kasparavičius (2/0), M. Runkauskas (29/25), O. Kurauskas (12/2), E. Dimša (38/13), V. Valančius (26/2), M. Bugys (3/0), S. Galdikas (1/0), D. Daunys (36/16), A. Kaubrys (43/18).

Kai per trečiąsias finalo rungtynes „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkai namie sutriuškino savo varžovus net 38 taškų skirtumu, atgijo viltis, kad klaipėdiečiams pavyks išlyginti mačo rezultatą.

Tačiau praėjusį ketvirtadienį Jonavoje klaipėdiečių laukė kur kas sudėtingesnis susitikimas. Visi puikiai suprato ketvirtųjų rungtynių svarbą.

Uostamiesčio ekipos sirgaliams buvo gera žinia, kad pasveiko „Naftos-Uni-Laivitės” lyderis M. Runkauskas. Matyt strateginiais sumetimais jis klaipėdiečių startinėje sudėtyje Jonavoje nepasirodė. Tačiau greitai jis jau buvo aikštelėje.

Pirmajame kėlinyje pirmaujanti komanda nuolat keitėsi, o po dešimties minučių kovos vienu tašku priekyje buvo jonaviečiai – 21:20.

Antrame kėlinyje aikštelės šeimininkų nuotaika buvo dar geresnė. Uostamiesčio krepšininkai niekaip negalėjo sulaikyti taikliai iš toli mėčiusio P. Beliavičiaus. Jis pirmoje rungtynių pusėje pataikė net 5 tritaškius iš tiek pat mestų. Na, o klaipėdiečiams tolimi metimai nekrito. Todėl nenuostabu, kad „SK Dextera” vyrai prieš didžiąją pertrauką įgijo apčiuopamą dešimties taškų persvarą – 48:38.

Atsidūrę gana sudėtingoje situacijoje „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkai nepalūžo. Jie trečiojo kėlinio pradžioje laimėjo žaidimo atkarpą 11:2 ir beveik likvidavo atsilikimą – 50:49. Vis dėlto pratęsti šią sėkmę klaipėdiečiams nepavyko. Jonaviečiai pirmavo iki ketvirto kėlinio vidurio, kuomet M. Runkauskui tritaškiu metimu pavyko rezultatą išlyginti – 67:67. Tačiau „SK „Dextera” krepšininkai ir vėl išsiveržė į priekį – 69:67, 74:69. Prasidėjus paskutinei minutei komandas skyrė tik du taškai – 74:72. Po E. Dimšos metimo bei D. Daunio ir A. Kaubrio pataikytų baudų (buvo likę 18 sek.) jau priekyje buvo mūsų miesto ekipa – 76:74. Tačiau likus 8 sek. jonavietis G. Maciulevičius šaltakraujiškai įmetė dvi baudas ir išlygino rezultatą – 74:74. Tad teko rungtynes pratęsti.

Atrodė, kad per pratęsimą klaipėdiečių laukia lengvesnis gyvenimas. Mat už penkias pražangas jau ant atsarginių suolelio ilsėjosi pagrindiniai žaidėjai L. Brazdauskis ir T. Sebežiovas. Netrukus aikštelę dėl pražangų paliko ir P. Stasiulionis. Tačiau tokia situacija buvo apgaulinga. „SK Dextera” pratęsimą pradėjo 5:0 ir vėl privertė jaudintis uostamiesčio ekipos vyrus.

Šiuo sunkiu momentu pagirtinai sužaidė „Naftos-Uni-Laivitės” įžaidėjas A. Žymantas, iš eilės pelnęs šešis taškus ir persvėręs rezultatą savo komandos naudai – 82:81. Per paskutines dvi minutes rezultatas keitėsi taip: P. Beliavičius – 82:82, A. Kaubrys – 84:82, P. Beliavičius – 84:83… Likus 10 sek. M. Runkauskas įmetė dvi baudas, ir „Nafta-Uni-Laivitė” šventė nepaprastai sunkią pergalę – 86:83.

Klaipėdiečius nuo didesnių nemalonumų per pratęsimą gelbėjo ta aplinkybė, kad Jonavos krepšininkai prametė nemažai baudų. Pasirodo, jaunos jonaviečių ekipos žaidėjų nervai nėra geležiniai.

Nesulaikomas aikštelėje buvo M. Runkauskas, pelnęs 25 taškus (dvitaškiai – 6/10, tritaškiai – 2/3, baudos – 7/7). Antras pagal rezultatyvumą buvo A. Kaubrys – 18 taškų. Be to, šis vidurio puolėjas po krepšiais atkovojo net 18 kamuolių. Naudingai žaidė A. Žymantas ir D. Daunys.

Po rungtynių „Naftos-Uni-Laivitės” treneris D. Ubartas neslėpė pasitenkinimo iškovota svarbia pergale: „Žinojome, kad Jonavoje bus sunku. Džiaugiuosi, kad vyrai nepalūžo lemtingais momentais. Iki aukso medalių liko žengti patį sunkiausią žingsnį. Tikėkim, kad jis mums bus sėkmingas.”

Penktosios rungtynės vyks šiandien „Neptūno” sporto arenoje. Jos nukeltos į šią salę dėl to, kad Kūno kultūros ir rekreacijos centre šiomis dienomis vyksta tarptautinis bokso turnyras „Gintarinė pirštinė”. Šios dienos susitikimas prasidės 12 valandą. Įėjimas į varžybas – nemokamas. Beje, „Naftos-Uni-Laivitės” ir „SK Dextera” rungtynes tiesiogiai rodys „5 kanalas”.

Jau rytoj Kaune, restorane „Svarstyklės”, vyks NKL sezono uždarymo iškilmės. Kad ir kaip pasibaigtų šios dienos rungtynės, rytoj apdovanojimų ceremonijoje dalyvaus ir „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkai.

Beje, šią savaitę vykusiame NKL valdybos posėdyje nuspręsta kitą sezoną pakeisti varžybų sistemą.

Numatoma atsisakyti grupių varžybų ir sumažinti kiekvienos komandos rungtynių skaičių nuo 44 iki 30.

Rugsėjo 21 dieną startuosiančios NKL pirmenybės baigtųsi balandžio mėnesį, o tai leistų suderinti tvarkaraštį su Lietuvos krepšinio lyga (LKL) dėl pereinamųjų rungtynių.

Taip pat nuspręsta, kad atkrintamųjų bei pereinamųjų varžybų su Regionų krepšinio lygos (RKL) nugalėtojais serijose komandos kovos iki trijų pergalių. NKL vadovai tikisi, kad tai dar labiau padidins atkrintamųjų varžybų atkaklumą.

Planuojama, kad NKL rungtynės kitą sezoną vyks penktadieniais ir šeštadieniais, o patvirtintą naują varžybų sistemą čempionato organizatoriai žada pristatyti birželio mėnesį.

Po itin nesėkmingai susiklosčiusio sezono iš NKL pasitraukė Druskininkų „Druskininkų” komanda. Pirmenybių autsaiderė lygos vadovams įteikė prašymą kitąmet nedalyvauti čempionate.

Na, o pereinamosiose varžybose RKL čempionei Utenos „Juventus LKSK” ekipai pralaimėjęs Kauno „LKKA-Atleto” klubas pareiškė norą sugrįžti į NKL čempionatą. Kauniečiai galės žaisti kitą NKL sezoną, jei iki rugpjūčio 15 dienos ras lygos reikalavimus atitinkančią namų areną.

NKL valdybos posėdyje buvo patenkintas „Juventus LKSK” prašymas dalyvauti 2007-2008 metų pirmenybėse. Utenos klubui iki nustatyto termino tereikia sumokėti stojamąjį nario mokestį.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.