Sostinės Savivaldybė siekia užtikrinti kokybišką atliekų tvarkymą mieste

Gegužės 17 dieną sostinėje įsigaliojo naujos atliekų tvarkymo taisyklės. Vadovaudamasi 2006 metų gegužę Vilniaus miesto tarybos priimtu sprendimu dėl atliekų tvarkymo taisyklių patvirtinimo, sostinės Savivaldybės administracija pasirašė sutartis su atliekų tvarkymo įmonėmis, atrinktomis pagal Savivaldybės keltus kvalifikacinius reikalavimus. Pagal naująsias taisykles bus siekiama užtikrinti kokybišką atliekų tvarkymą ir skatinti gyventojus rūšiuoti atliekas.
Siekdami užtikrinti, kad mieste būtų švaru ir sklandžiai vyktų atliekų tvarkymo darbai, šiandien Vilniaus meras Juozas Imbrasas ir mero pavaduotojas Evaldas Lementauskas naująsias taisykles aptarė su miesto seniūnais, būstą administruojančių bei atliekų tvarkymo įmonių vadovais, daugiabučių namų savininkų bendrijų asociacijos atstovais. Susitikimo metu buvo išsakytos pastabos dėl naujų taisyklių taikymo, aptartos galinčios kilti problemos, atliekų tvarkymo paslaugų kokybės kontroliavimo klausimai.

Pasirašiusios sutartis su Savivaldybe, nuo šiol Vilniaus miesto savivaldybės teritorijoje komunalinių atliekų surinkimo iš gyventojų, pervežimo iki pašalinimo ar perdirbimo vietos veiklą galės vykdyti tik šios įmonės: UAB „VSA Vilnius”, UAB „Cleanaway”, UAB „Ecoservice”, UAB „A.S.A. Vilnius”, UAB „Atliekų tvarkymo tarnyba”, AB „Specializuotas transportas”, UAB „Švarus miestas”.

Gyventojus atstovaujančios būstą administruojančios įmonės, daugiabučių namų bendrijos, taip individualių valdų savininkai, sodų ir garažų bendrijos per du mėnesius su viena iš šių įmonių turės sudaryti naujas sutartis dėl komunalinių atliekų tvarkymo paslaugos teikimo.

Tikimasi, kad nauja atliekų tvarkymo sistema padės mieste pagerinti atliekų šalinimo vietų estetinę ir sanitarinę būklę, gyventojams bus teikiamos kokybiškesnės paslaugos, atliekos bus išvežamos laiku. Viena iš pagrindinių naujos sistemos nuostatų – skatinti atliekų rūšiavimą, nemokamai išvežant gyventojų surinktą stiklą, popierių, plastmasę ir kitas antrines žaliavas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Aplinkosauga su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.