Apeliacinis teismas išteisino garsų lenktynininką

Šiandien Lietuvos apeliacinis teismas išteisino Alvydą Albrechtą (gim 1962 m.), nuteistą 8 metams laisvės atėmimo už verslininko R. G. nužudymo organizavimą 1995 metais.

Artimiausiu metu A. Albrechtas bus paleistas iš suėmimo.

Nusikaltimas buvo įvykdytas 1995 m. gegužės pabaigoje, kai Vilniaus gatvėje, netoli Vyriausybės rūmų, sprogo po R. G. automobiliu pritvirtintas plastito sprogmuo. R. G. mirė ligoninėje praėjus kelioms dienoms po sprogimo.

Pirmosios instancijos teismas konstatavo, jog nusikaltimas įvykdytas A. Albrechtui siekiant išvengti didelės skolos (800 000 – 4 000 000 Lt) grąžinimo nukentėjusiajam.

Apeliacinio proceso metu buvo nustatyta, jog A. Albrechtas neturėjo motyvo žudyti R. G. dėl skolos, kadangi per porą savaičių nuo R. G. mirties grąžino skolintus pinigus nužudytojo našlei. Skolą pavėlavo grąžinti todėl, kad iki to laiko nespėjo realizuoti prekių, kurias pirko už skolintus iš nukentėjusiojo pinigus.

Teismas taip pat nustatė, kad pagrindiniu laikyto kaltinimo liudytojo G. B. parodymai nėra patikimi ir jais negalima remtis, o kitų įrodymų, kurie patvirtintų A. Albrechtą turėjus motyvą organizuoti nužudymą ir tai padarius, nėra. Liudytojo parodymai, sugretinus juos su įrodymais, paremtais dokumentais, yra labai prieštaringi.Be to, šis liudytojas ir pats buvo pažįstamas su nužudytuoju.

Taip pat teismas konstatavo, kad, atsižvelgiant į Europos Žmogaus Teisių Teismo jurisprudenciją, reikia labai atsargiai vertinti vieno bendrininko parodymus prieš kitą bendrininką.

Generalinės prokuratūros prokuroras apeliaciniame skunde teigė, jog A. Albrechtui buvo skirta akivaizdžiai per švelni bausmė, be to, netinkamai pritaikytas baudžiamasis įstatymas. Prokuroras Apeliacinio teismo prašė paskirti A. Albrechtui 13 metų laisvės atėmimo bausmę.

A. Albrechtas savo apeliaciniame skunde nurodė, jog byloje nėra įrodymų, patvirtinančių, jog jis padarė šį nusikaltimą, ir prašė jį išteisinti.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Justicija su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.