Centrinė hipotekos įstaiga kartą per metus teiks nemokamą paslaugą

Tokią paslaugą apie save galės gauti kiekvienas fizinis asmuo, identifikavęs savo tapatybę per internetinės bankininkystės sistemas.

Centrinė hipotekos įstaiga pirmoji Lietuvoje pradeda neatlygintinai teikti fiziniams asmenims įstaigos tvarkomų registrų duomenis apie save elektroniniu būdu e-valdžios portale.

Pasak Centrinės hipotekos įstaigos vadovo Antano Barono, įgyvendinant „vieno langelio” principą bei vadovaujantis Lietuvos Respublikos asmens duomenų teisinės apsaugos įstatymu, nuo 2007 m. gegužės 21 d. fiziniai asmenys kartą per kalendorinius metus neatlygintinai galės sužinoti Lietuvos Respublikos hipotekos, Turto arešto aktų, Testamentų, Vedybų sutarčių ir Sutarčių registrų duomenis apie save e-valdžios portale.

Minėtuose registruose kaupiami duomenys apie daiktų įkeitimą, areštą, turto padalijimo faktus, vedybų sutartis, lizingo ir pirkimo-pardavimo išsimokėtinai ar pirkimo-pardavimo su atpirkimo teise, kurių dalykas yra neregistruotini daiktai, sutartis bei testamentus.

Bet kuris fizinis asmuo, norintis pasinaudoti šia galimybe, turės identifikuoti savo tapatybę per internetinės bankininkystės sistemas, e-valdžios portaluose (www.evaldzia.lt, www.epaslaugos.lt, www.govonline.lt, https://paslaugos.evaldzia.lt).

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.