Imperatoriškoji pora gaus cepelinų

Vilniuje kitą savaitę viešėsianti imperatoriškoji Japonijos šeima politinėmis temomis nekalbės, bet nori sutikti kuo daugiau žmonių, paragauti lietuviškų cepelinų ir braškių.

Imperatoriaus Akihito ir žmonos Michiko vizito programoje numatytas vienintelis oficialus susitikimas – su Prezidentu Valdu Adamkumi ir jo žmona Alma. Po to numatytas kariuomenės Garbės sargybos kuopos pasirodymas bei pirmasis imperatoriškosios poros pasirodymas Lietuvos visuomenei.

Vėliau svečiai Antakalnio kapinėse pagerbs sausio 13-osios aukų kapus, lankysis folkloro festivalyje „Skamba, skamba kankliai”, kur bendraus su Lietuvoje gyvenančiais ar viešinčiais tautiečiais ir lietuviais, turinčiais sąsajų su Japonija, apžiūrės amatininkų darbus.

Kaip ketvirtadienį žurnalistams pasakojo Japonijos ambasadorius Lietuvai Masaki Okada, imperatoriškoji pora, savo šalyje dažnai vadinama ne tiek šalies, kiek jos žmonių simboliu, ir Lietuvoje pageidavo kuo daugiau pabendrauti su paprastais žmonėmis. Svečiams pageidavus, kad būtų galima atidaryti juos vežiosiančio automobilio langus, vizito organizatoriai atsisakė šarvuoto limuzino.

„Jų Didenybės visada važiuoja atidarytais langais – Japonijoje nemandagu į žmones žiūrėti pro langą”, – sakė ambasadorius.

Imperatoriškoji šeima taip pat pageidavo paragauti nacionalinių patiekalų. Numatyta juos pavaišinti kibinais, cepelinais ir lietuviškomis braškėmis.

Šio vizito tikslas, anot ambasadoriaus, – susipažinti su Lietuvos žmonėmis, stiprinti draugiškus valstybių ryšius. 72 metų imperatorius, kuris jau yra apsilankęs daugiau kaip 50 pasaulio šalių, taip pat tikisi geriau susipažinti su Lietuvos istorija.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.