D.Drogba gavo Anglijos „auksinį batelį”

Dramblio Kaulo Kranto nacionalinės rinktinės ir Anglijos vicečempionų Londono „Chelsea” klubo puolėjas Didier Drogba laimėjo „Premier” lygos „auksinį batelį”, kadangi per 2006-2007 metų sezoną šalies pirmenybėse tapo rezultatyviausiu ir pelnė 20 įvarčių.

29-erių metų futbolininkas laimėjęs Anglijos „Premier” lygos įsteigtą prizą taip pat gavo 21 tūkstantį svarų sterlingų sumą su galimybe savo noru juos paaukoti labdarai. Už kiekvieną savo įvartį šiame „Premier” lygos sezone jis gavo po tūkstantį svarų sterlingų ir papildomai dar 1000 todėl, kad tapo pirmuoju žaidėju Anglijos čempionate, pasiekusiu 20 įvarčių ribą.

Nuo legionieriaus Dramblio Kaulo Kranto dviems įvarčiais atsiliko 10-ąją vietą pirmenybėse užėmęs „Blackburn” klubo atakų lyderis, Pietų Afrikos Respublikos nacionalinės rinktinės puolėjas Benni McCarthy, kurio sąskaitoje yra 18 taiklių smūgių. Trečioje vietoje liko čempionų „Man Utd” saugas iš Portugalijos Cristiano Ronaldo, kuris vartininkus nuginklavo 17 įvarčių.

D.Drogba tapo pirmuoju „Chelsea” komandos žaidėju laimėjusiu „auksinį batelį” nuo 2000-2001 metų sezono, kuriame rezultatyviausias su 23 įvarčiais buvo olandas Jimmy Floydas Hasselbainkas (Jimmy Floyd Hasselbaink).

„Didier Drogba šiame sezone buvo vienas dinamiškiausių ir pastoviausių žaidėjų, ir tai jam padėjo laimėti „Premier” lygos auksinį batelį”, – teigė Anglijos „Premier” lygos apdovanojimų įteikimo atstovas Jimas Hytneris. – „Šiame sezone jis pelnė keletą įspūdingų ir lemiamų įvarčių ir „Chelsea” komandoje rungtyniavo tiesiog nuostabiai”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.