Seimūnai nori įpareigoti žurnalistus deklaruoti turtą

Visuomenės informavimo priemonių savininkams, bendraturčiams, valdytojams ir jų šeimų nariams siūloma nurodyti privalomai deklaruoti savo turtą.
Seimas ketvirtadienį po pateikimo pritarė tai numatančioms Gyventojų turto deklaravimo įstatymo pataisoms, kurias parengė liberaldemokratų frakcijos narys Rimantas Smetona – už balsavo 25 Seimo nariai, susilaikė 4.

„Mes turime pašalinti abejones, ketvirtosios valdžios turtas ir pajamos turi irgi būti švarūs ir skaidrūs”, – kalbėjo R.Smetona.

„Matom, kaip jie (žiniasklaida – BNS past.) gyvena, kaip jie reiškiasi, seka mūsų kiekvieną žingsnį, nematydami savęs”, – R.Smetoną rėmė konservatorė Vida Marija Čigriejienė.

R.Smetona siūlo deklaracijas teikti ir žurnalistams bei asmenims, pagal darbo sutartis dirbantiems visuomenės informavimo priemonėse arba pagal autorines sutartis gaunantiems pajamų iš visuomenės informavimo priemonių, taip pat ir jų šeimų nariams.

„Darbietė” Zita Žvikienė norėtų, kad turtą deklaruotų dar ir žurnalistų bei visuomenės informavo priemonių savininkų šeimos narių artimi giminaičiai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.