JAV Senatas balsavo prieš pajėgų iš Irako išvedimą iki kitų metų kovo

JAV Senatas trečiadienį balsavo prieš visų kovos veiksmuose dalyvaujančių JAV pajėgų išvedimą iš Irako iki kitų metų kovo 31 dienos, be to, dauguma senatorių pasirinko alternatyvų planą susieti JAV lėšas, skirtas Irakui atstatyti, su Bagdado pažanga stabilizuojant šalį.

Šie Senato balsavimai, nors ir neįpareigojantys, buvo surengti siekiant ketvirtadienį palengvinti įstatymo projekto dėl karo finansavimo priėmimą, kad Atstovų Rūmų ir Senato derybininkai galėtų imtis darbo dėl kompromiso, kurį prezidentas George’as W.Bushas (Džordžas V.Bušas) galėtų pasirašyti iki gegužės pabaigos.

67 balsais Senatas atmetė Viskonsinui atstovaujančio demokratų senatoriaus Russo Feingoldo (Raso Feingoldo) pataisą iki kovo 31-osios visiškai nutraukti kovos veiksmų finansavimą. Priešingai balsavo 29 senatoriai.

52 balsais Senatas pritarė respublikonų planui, pagal kurį nauja JAV parama Irakui atstatyti priklausytų nuo Bagdado pažangos užtikrinant politinį stabilumą ir karinį saugumą šalyje. Prieš šį planą balsavo 44 senatoriai.

Virdžinijai atstovaujantis senatorius Johnas Warneris (Džonas Vorneris) sakė, kad jo priemonė taip pat padėtų Kongresui nuolat gauti informaciją apie padėtį Irake, nes G.W.Bushas turėtų liepos viduryje ir rugsėjo viduryje pateikti ataskaitas, be to, būtų atliekami nepriklausomi politinės ir karinės padėties tyrimai.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.