„iPod“ trukdo širdies stimuliatorių darbui?

Vos 17 metų moksleivis iš JAV Mičigano valstijos pastebėjo, kad „iPod” grotuvai nemenkai trukdo dirbtinių širdies stimuliatorių darbui.

Savo mokykliniame tyrime jis atliko bandymą su 83 vietinių senelių namų gyventojais, kurie turi elektroninius širdies ritmo stimuliatorius. Pastebėta, kad priartinus veikiantį „iPod” grotuvą elektroninių gyvybę palaikančių daikčiukų darbas trumpam sutriko 29%, dar pas 20% tirtųjų pastebėtas širdies ritmo šuolis, bet jis buvo trumpalaikis.

Šie rezultatai nepaprastai sudomino vietinės ligoninės gydytojus, vienas iš kurių yra ir jaunojo tyrėjo tėvas. Jie ėmėsi platesnio masto „iPod” poveikio širdies stimuliatoriams tyrimo. Jis tebevyksta, bet jau užfiksuotas atvejis, kuomet prie tiriamojo krūtinės priartintas veikiantis grotuvas sutrikdė širdies stimuliatoriaus darbą visiškai – jis tiesiog nustojo veikti. Taigi, reikalai rimti.

Jei kyla klausimas, kaip tiriamieji nemirė atliekant tokius tyrimus su jų gyvybę palaikančiais daikčiukais, tai atsakymas į jį yra – sutrikimai ankstyvame lygmenyje fiksuojami pasitelkus specialią įrangą, kuri su širdies stimuliatoriais bendrauja nuotoliniu būdu. Ir visgi net jos naudojimas neapsaugojo nuo vieno stimuliatoriaus visiško sugedimo.

Žinoma, širdies stimuliatorių vartotojai veikiausiai nėra ta karta, kuri negali gyventi be „iPod” grotuvų, bet su juos turinčiais jie visgi gali susidurti. Skubotų išvadų kol kas nedaroma, tebevyksta išsamūs poveikio tyrimai, kurie bus kartojami ir su kitais nešiojamais MP3 grotuvais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Informacinės technologijos su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.