Korėjos šaltojo karo sieną traukiniai kirto pirmą kartą nuo 1951-ųjų

Du traukiniai, vienas – iš Šiaurės Korėjos, o kitas – iš Pietų Korėjos, ketvirtadienį pirmą kartą nuo 1951 metų kirto itin saugomą pusiasalio sieną.

Ši linija buvo uždaryta per 1950-1953 metų karą, ir dabar jos atidarymas pakurstė svajones dėl susivienijimo.

Abiem Korėjoms prireikė 56 metų, kad jos pasiųstų traukinius per paskutinę šaltojo karo sieną pasaulyje vos 25 kilometrų atstumui įveikti.

Traukiniais važiavo 100 Pietų Korėjos ir 50 Šiaurės Korėjos gyventojų, tarp kurių buvo įžymybių, politikų ir vienas konduktorius iš Pietų Korėjos, kuris dirbo viename paskutinių traukinių, kirtusių sieną prieš pat linijos uždarymą.

„Šiandien Korėjos pusiasalio širdis vėl pradės plakti, – prieš kelionę sakė Pietų Korėjos susivienijimo ministras Lee Jae-joungas (Li Džedžungas). – Šie traukiniai simbolizuoja svajones, viltis ir abiejų Korėjų ateitį”.

Traukinys iš Pietų Korėjos buvo išlydėtas su fejerverkais ir tradiciniais būgnais, šimtai žmonių jam mojavo vėliavėlėmis, ant kurių buvo pavaizduotas suvienytas Korėjos pusiasalis.

„Norėčiau pats valdyti šį traukinį, – sakė 80 metų Han Chun-ki (Han Chunkis), konduktorius, važiavęs šia linija daugiau kaip prieš pusę amžiaus. – Niekada nemaniau, kad ši diena išauš”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.