Užsienyje telefonais kalbėsime pigiau

Jei Europos Parlamentas patvirtins reglamentą dėl raumingo (angl. roaming) kainų reguliavimo, vartotojai už pokalbius mobiliuoju telefonu, būdami užsienyje, bent trejus metus mokės gerokai mažiau. Manoma, kad mažiau už pokalbius reikės mokėti jau vasaros pabaigoje.

Pagal kompromisinį siūlymą, skambindami iš užsienio, iš savo mobiliojo telefono, už pokalbio minutę pirmaisiais metais vartotojai mokės ne daugiau kaip 49 euro centus. Esant užsienyje ir priimant skambutį, už minutę reikės mokėti ne daugiau kaip 24 euro centus. Antraisiais metais kainos dar mažės – atitinkamai iki 46 euro centų ir 22 euro centų, trečiaisiais – iki 43 euro centų ir 19 euro centų.

Kompromisiniame siūlyme taip pat nustatyta, jog visi mobiliųjų telefonų vartotojai iš mobiliojo tinklo operatoriaus gaus žinutę, informuojančią apie raumingo kainas jų turimame plane, taip pat jiems bus pasiūlytas naujasis planas, kuriame kainas garantuos naujasis „Eurotarifas”.

Per tris mėnesius vartotojas turės nuspręsti, kurį planą jis pasirinks. Jeigu vartotojas per tris mėnesius nepasirinks kurio nors plano, jam automatiškai įsigalios „Eurotarifas”. Vartotojams, kurių sutartyse jau yra siūlomos specialios sąlygos raumingo skambučiams, šios sutartys galios ir toliau.

Dėl šio Europos Sąjungos (ES) reglamento Europos Parlamentas balsuos Strasbūre gegužės 22-24 dienomis. Tikimasi, jog jį patvirtins ir ES Taryba.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.