Brangus tyrimas – greitai ir veltui

Kompiuterinės tomografijos tyrimai uostamiestyje atliekami ir privačiai

Uostamiestyje kompiuteriniu tomografu privačiai galima išsitirti vos per kelias dienas ir nemokamai. Tokia galimybė atsirado Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) veikiančiame bendrovės „MCT” padalinyje.

Moka už nuotrauką

„MCT” kompiuterinės tomografijos vadovas Vitalijus Orlovas „Klaipėdai” teigė, kad privačiai kompiuterinės tomografijos tyrimų paslaugos uostamiestyje teikiamos buvo ir pernai. Tačiau šiemet, pasirašius sutartį su Klaipėdos teritorine ligonių kasa, paslauga tapo prieinama gausesniam pacientų ratui.

V.Orlovas tikino, kad pacientams, turintiems gydytojo siuntimą, tyrimai kompensuojami iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo lėšų.

„Jei žmogus turi siuntimą, tyrimas atliekamas nemokamai, tačiau jei pacientui reikalinga tyrimo nuotrauka, už ją reiks sumokėti 20 litų”, – sakė V.Orlovas.

Tyrimas kompiuteriniu tomografu gali būti atliktas ir siuntimo neturinčiam žmogui. Tačiau jis priklausomai nuo tyrimo apimties turės sumokėti 169 arba 194 litus.

Eilės siekia mėnesį

Brangių tyrimų grupei priskiriamas tyrimas kompiuteriniu tomografu yra labai informatyvus diagnozuojant ar tikslinant daugelį ligų. Jis medikams padeda nustatyti neurologines patologijas, auglio išplitimą. Daugeliu atvejų be šio tyrimo medikai nepradeda ne tik onkologinių operacijų.

Uostamiestyje kompiuterinės tomografijos įrangą turi visos trys didžiosios uostamiesčio ligoninės, tačiau eilės tyrimams jose siekia apie mėnesį.

„Stengiamės prisitaikyti prie poreikio ir laviruoti taip, kad pacientas kuo greičiau būtų ištirtas. Pas mus eilių nėra ir kompiuterinės tomografijos tyrimą paprastai atliekame per tris dienas”, – pasakojo V.Orlovas.

Greičiau pradeda gydymą

Privačiai veikianti bendrovė nėra susieta su konkrečia gydymo įstaiga, todėl kompiuterinės tomografijos tyrimus atlieka bet kurios gydymo įstaigos siųstiems pacientams.

V.Orlovas įsitikinęs, kad jų paslaugos naudingos ne tik pacientams, bet ir ligoninėms.

„Greičiau ištyrus pacientą, sutrumpėja jo gydymo ligoninėje laikas, medikai, gavę išsamius tyrimus, greičiau nustato tikslią diagnozę ir skiria tinkamą gydymą. Galiausiai pacientas lieka patenkintas ligonine, nes jam nereikėjo mėnesį eilėje laukti tyrimo arba už jį mokėti iš savo kišenės”, – teigė jis.

Naudojasi ir ligoninė

Po savo stogu priglaudusi privačios bendrovės kompiuterinį tomografą Klaipėdos universitetinė ligoninė nesigaili dėl šio savo sprendimo.

Kaip sakė įstaigos vyriausiasis gydytojas prof. Vinsas Janušonis, pagal sutartį ligoninės medikai kelias valandas per dieną gali naudotis šiuo aparatu ir nuimti krūvį nuo gana apkrauto įstaigos kompiuterinio tomografo.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Medicina su žyma , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.