Po dviejų nesėkmių – triuškinanti pergalė

Po dviejų skaudžių nesėkmių atsitiesė ir įspūdingą pergalę iškovojo Klaipėdos „Naftos-Uni-Laivitės” krepšininkai. Mūsiškiai trečiose Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo rungtynėse savo aikštėje net 103:65 sutriuškino Jonavos „Dexteros” ekipą ir sušvelnino serijos iki trijų pergalių rezultatą – 1:2.

„Įrodėme, kad tikrai nesiruošiame nuleisti rankų. Dėl čempiono vardų esame pasiryžę kautis iš paskutiniųjų. Šiemet ne kartą įrodėme, kad lemiamais momentais mes nepalūžtame – galime žaisti sau įprastą, gražų krepšinį. Bandysime dar kartą tai patvirtinti”, – ryžtingai kalbėjo klaipėdiečių ekipos treneris Dalius Ubartas.

„Apšaudė” tritaškiais

Aiškiai buvo matyti, kad klaipėdiečių strategai per laisvas dienas gerokai išstudijavo varžovų silpnąsias puses. Šįkart mūsiškiai jau nuo pirmųjų susitikimo minučių ir be čiurnos traumą besigydančio Mariaus Runkausko atrodė kur kas geriau – dominavo tiek puldami, tiek gindamiesi.

Naftininkai dviženklią taškų persvarą susikrovė vos po trijų minučių – 17:6. O pirmojo kėlinio pabaigoje po dviejų paeiliui taiklių Deivido Daunio tritaškių jau pirmavo 36:12.

Aktyviai dengiami „Dexteros” lyderiai Paulius Beliavičius ir Lukas Brazdauskis niekaip nepajėgė susidaryti patogių padėčių po „Naftos-Uni-Laivitės” krepšiu, o metimai iš vidutinių nuotolių dažnai skriejo pro šalį. Visose grandyse dominavę mūsiškiai jau 15 minutę pelnė penkiasdešimtą tašką ir įgijo 29 taškų pranašumą – 50:21.

Ir po didžiosios pertraukos Nerijaus Zarumbausko auklėtiniai nerado priešnuodžių prieš sėkmingą Klaipėdos krepšininkų žaidimą. Naftininkai varžovus „užmėtė” taikliais tritaškiais metimais (mūsiškiai iš 23 tolimų metimų pataikė net 12, o svečiai iš 20 – vos 1). Persvara nuolat tik augo. O vienu metu komandas skyrė net 43 taškai – 89:52.

Taip pat klaipėdiečiai laimėjo kovą dėl atšokusių kamuolių. Aikštelės šeimininkai atkovojo 47, o priešininkai – 29 kamuolius.

„Nafta-Uni-Laivitė” – „Dextera” – 103: 65 (38:15, 20:16, 19:14, 26:20).

Tarp mūsiškių išsiskyrė: Remigijus Kasparavičius – 18 taškų, Deividas Daunys – 17, Andrius Žymantas – 15.

Svečių rezultatyviausi žaidėjai: Tadas Sebežiovas -14, Vytautas Narbutas -10, Paulius Beliavičius – 9.

Sirgalius veš į Jonavą

„Jonaviečius privertėme žaisti mums parankų – pozicinį žaidimą. Be to, viską tiksliai atlikome gynyboje”, – iškart po rungtynių džiaugėsi D.Ubartas.

Tačiau jis buvo atsargus ir teigė, kad reikia pamiršti šią solidžią pergalę ir mąstyti apie ketvirtąsias finalo rungtynes. „Manau, tai bus ypač įtempta dvikova. Net pavadinčiau, kad tai svarbiausios rungtynės. Jei jonaviečius sugebėsime įveikti jų aikštėje, tuomet namuose gal nejusime tokios didžiulės naštos”, – samprotavo pašnekovas.

D.Ubartas ragina „Naftos-Uni-Laivitės” sirgalius Jonavoje aktyviai palaikyti savo ekipą. „Kai mes jaučiame saviškių palaikymą, tuomet dažniausiai ir rungtynės klostosi parankiau”, – teigė jis.

Ketvirtasis šių dvikovų finalo susitikimas įvyks jau šiandien 20.20 val. Jonavoje. Rungtynes tiesiogiai transliuos penktasis kanalas.

„Naftos-Uni-Laivitės” klubo vadovai specialiai savo sirgaliams parūpino 40 vietų autobusą, kuris juos nemokamai veš į Jonavą. „Nuo Klaipėdos viešbučio išvyksime 16 valandą. Pirmieji susirinkusieji galės vykti kartu”, – sakė ekipos klubo direktorius Jonas Kuliešius.

Jei naftininkai ir šįkart pajus pergalės skonį, tuomet lemiamos rungtynės įvyks šeštadienį Klaipėdoje. Tiesa, mūsiškiai sėkmės atveju bus priversti žaisti ne savo arenoje – Kūno kultūros ir rekreacijos centre, o „Neptūno” krepšinio aikštėje. Kadangi būtent šeštadienį kūno kultūros ir rekreacijos centre yra suplanuota rengti tarptautinį bokso turnyrą „Gintarinė pirštinė”.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.