Sankt-Peterburgo teatras rodo istoriją apie meilę

Kauno kameriniame teatre gegužės 19 dieną 18 valandą bus vaidinamas Teatro-festivalio „Baltyjskij dom” spektaklis Ivano Vyrypajevo „Valentino diena”.
70-ųjų karta puikiai atsimena tų metų „topinę” Michailo Roščino pjesę apie du jaunus įsimylėjėlius – „Valentinas ir Valentina”. Vienas madingiausių Rusijoje nūdienos dramaturgų I.Vyrypajevas, autorius garsios dramos „Deguonis”, parašė savotišką anos pjesės tęsinį. Istorija, užsimezgusi prieš daugelį metų, tęsiasi mūsų dienomis ir netgi nusikelia į ateitį, į 2012 metus.
Spektaklį pastatė jaunas Sankt-Peterburgo režisierius Vasilijus Seninas, įžymaus Piotro Fomenkos mokinys.
Vaidmenis atlieka: nusipelnę Rusijos artistai Regina Lialeikytė ir Valerijus Solovjovas, bei aktorė Ina Volgina.
Reginos Lialeikytės pasirodymas turėtų ypač sudominti lietuvišką publiką. Lietuvaitė, kadaise stojusi į Leningrado teatro institutą, beveik nemokėjo rusiškai… Šiandien Regina viena žaviausių Peterburgo aktorių, puikiai suderinanti lietuvišką eleganciją ir rusišką temperamentą…
Spektaklis „Valentino diena” tapo tarptautinio festivalio Nicoje laureatu.
„…Štai buvo žemė, ir visa ji buvo iš vandens. O paskui taip nutiko, kad atsirado salos, žemynai – su medžiais, gėlėmis, žole… O paskui atsirado gyvūnai, paskui žmonės. Ir visi jie gyveno, gyveno, apie nieką negalvodami, ir štai vieną gražią dieną taip nutiko, kad juos užvaldė meilė”.

(Ivanas Vyrypajevas „Valentino diena”)

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Renginiai su žyma , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.