Buvusių diplomatų bylose – galutinis taškas

Teisę dirbti su valstybės ir tarnybos paslaptimi sudarančia informacija galima riboti Užsienio reikalų ministerijos lygmeniu, išaiškino Konstitucinis teismas.

Tokį sprendimą antradienį priėmė Konstitucinis Teismas, išnagrinėjęs Vilniaus miesto administracinio teismo prašymą ištirti, ar tai, kad galutinį sprendimą dėl teisės dirbti su valstybės paslaptį sudarančia informacija priima Paslapčių apsaugos koordinavimo komisija, neprieštarauja Konstitucijai.

Šis KT sprendimas turės įtakos buvusių diplomatų Gintaro Ronkaičio ir Dariaus Ryliškio bylai, nes pripažinta, kad teisę dirbti su valstybės ir tarnybos paslaptį sudarančia informacija panaikinti galima užsienio reikalų ministro ir Paslapčių apsaugos koordinavimo komisijos įsakymu.

Buvę diplomatai per teismą siekė panaikinti Paslapčių apsaugos koordinavimo komisijos ir užsienio reikalų ministro įsakymus, teigdami, jog šitokia tvarka užkerta kelią jiems kreiptis į teismą dėl pažeistų teisių gynimo.

2003 m. kilus įtarimams, kad buvę diplomatai sistemingai pažeidinėjo Lietuvos vizų išdavimo tvarką, buvo priimti minėti sprendimai, dėl kurių jie negalėjo eiti savo tiesioginių pareigų, todėl įteikė atsistatydinimo pareiškimus.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.