Prezidentas prašys Teisėjų tarybos iš naujo svarstyti kandidatę į Apeliacinio teismo teisėjus

Kilus abejonėms dėl atrankos skaidrumo, prezidentas Valdas Adamkus atšaukė dekretą, kuriuo teikė Seimui pritarti Danutės Gasiūnienės skyrimui Apeliacinio teismo teisėja.

Kaip BNS sakė prezidento patarėja teisės klausimais Aušra Rauličkytė, toks sprendimas priimtas spaudoje paskelbus informaciją, kad sprendžiant dėl D.Gasiūnienės tinkamumo dirbti aukštesnėse pareigose dalyvavo ir jos giminaitis.

Patarėja pažymėjo, kad ši informacija buvo paskelbta tik po to, kai prezidentas pasirašė dekretą.

Todėl prezidentas nutarė dekretą atšaukti ir kreiptis į Teisėjų tarybą, kad ši dar kartą apsvarstytų D.Gasiūnienės kandidatūrą, įvertindama visas naujas aplinkybes.

Pasak žiniasklaidos, kandidatus vertinančios ir savo sprendimus prezidentui teikiančios Atrankos komisijos narys – Apeliacinio teismo Civilinių bylų skyriaus pirmininkas Artūras Driukas ne tik nenusišalino svarstant antros eilės dukterėčios, Vilniaus apygardos teismo teisėjos Danutės Gasiūnienės kandidatūrą į Apeliacinio teismo teisėjus, bet ir už ją balsavo.

Po šio svarstymo D.Gasiūnienė atsidūrė pirmojoje kandidatų į Apeliacinio teismo teisėjus sąrašo vietoje.

Komisijos sudarytas kandidatų sąrašas buvo pateiktas prezidentui V.Adamkui. Pagal tokią rekomendaciją prezidentas sprendžia, kuriuos teisėjus skirti į atsilaisvinusias Apeliacinio teismo teisėjų vietas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.