Premjeras: Prezidento kandidatą į VSD vadovus jau žinau, bet nesakysiu

Prezidentas Valdas Adamkus savo pasirinktą kandidatą į Valstybės saugumo departamento direktoriaus postą Seimui pateiks kitą savaitę, grįžęs iš Jungtinių Amerikos Valstijų. Šalies vadovas nori būti Lietuvoje, kai Seimas svarstys šį klausimą.

Antradienį po susitikimo su prezidentu V. Adamkumi premjeras Gediminas Kirkilas žurnalistams sakė, kad VSD vadovauti kandidatuos vienas iš keturių asmenų, kuriuos šalies vadovas priėmė praėjusį ketvirtadienį ir pirmadienį.

Šalies vadovas buvo susitikęs su Specialiųjų tyrimų tarnybos vadovu Povilu Malakausku, Baltijos gynybos koledžo direktoriumi Algiu Vaičeliūnu, Policijos departamento generalinio komisaro pavaduotoju Kęstučiu Lančinsku ir Vidaus reikalų ministerijos pareigūnu Alvydu Šakočiumi.

Premjeras G. Kirkilas patvirtino jau žinąs, kurį kandidatą į VSD vadovus prezidentas pasirinko siūlyti svarstyti Seimui, tačiau įvardyti atsisakė. Vyriausybės vadovas nebandė prognozuoti, ar Seimas siūlomą kandidatą patvirtins.

Kita vertus, premjeras ragino Seimą „atsakingai pasižiūrėti, nevertinti kandidatų tik iš savo intereso taško ir VSD vadovo klausimą spręsti kuo greičiau”.

Prezidentas ir Vyriausybės vadovas taip pat kalbėjosi apie Krokuvoje (Lenkija) įvykusį penkių valstybių prezidentų susitikimą energetikos klausimais ir Lietuvai patikėtą atsakingą užduotį – spalio mėnesį mūsų šalyje surengti tokį susitikimą.

„Laukia labai nelengvas darbas, nes laiko labai mažai. Juo labiau kad ketinama išplėsti šio susitikimo formatą”, – sakė prezidentas V. Adamkus.

Valstybės ir Vyriausybės vadovų susitikime diskutuota apie mokslo ir studijų reformą bei veiksmus, kuriuos būtina atlikti, kad reforma prasidėtų jau šių metų rugsėjo 1 dieną.

Prezidentas V. Adamkus tikisi, kad reforma bus struktūrinė – sudarys sąlygas didinti studijų kokybę ir skatins konkurenciją tarp universitetų.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Politika su žyma , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.