Kauno merą iš kabineto norėjo išsivesti Interpolo atstovu apsimetęs vyriškis

Pas Kauno merą įsiveržusį vyrą antradienį teko malšinti saugos tarnybos darbuotojams ir policijos pareigūnams.

Maždaug 10 valandą ryto į Kauno mero Andriaus Kupčinsko kabinetą įsiveržė vidutinio amžiaus vyriškis, ir, paplekšnojęs žurnalistų kalbinamam Kauno savivaldybės transporto skyriaus vedėjui Pauliui Kerui per petį, pakvietė eiti kartu.

„Interpolas, mere, galima minutei”, – pakvietė tamsiai akiniais akis slėpęs vyriškis, tačiau išgirdęs, jog žurnalistų kalbinamas asmuo ne meras, išėjo į koridorių ir nutarė palaukti, kol sugrįš Kauno vadovas.

Šį incidentą stebėjusi mero sekretorė iškvietė savivaldybę saugančios bendrovės „Ekskomisarų biuras” apsaugininkę Daivą Dambrauskienę, tačiau atsikratyti įkyraus lankytojo moterims nepavyko. Tuomet buvo iškviesta apsaugininkų brigada, kurią vyriškis pasitiko spyriais ir keiksmais. Panaudojus fizinę jėgą vyras buvo sutramdytas, ir, iškvietus policijos pareigūnus, išvežtas į Centro policijos nuovadą.

Važiuodamas policijos automobiliu vyriškis noriai mojavo jį fotografavusiems ir filmavusiems žurnalistams.

„Jis man sakė, kad eina į savivaldybės valgyklą, tačiau apgavo: pakilo laiptais į antrą aukštą, kur yra mero kabinetas”, – žurnalistams po šio incidento pasakojo savivaldybės darbo metu pirmame aukšte prie pagrindinio įėjimo budinti bendrovės „Ekskomisarų biuras” saugos darbuotoja D.Dambrauskienė.

Pasak Kauno miesto savivaldybės Bendrojo skyriaus vedėjo pavaduotojo Bronislovo Varno, privatūs apsaugininkai savivaldybės apsauga rūpinasi jau beveik dvejus metus, „Ekskomisarų biuras” – nuo praėjusių metų gruodžio.

Anksčiau savivaldybės pagrindiniame pastate budėdavo policijos pareigūnas.

„Mano akimis, dabar savivaldybės apsauga yra pakankama. Gal tik griežčiau reikėtų tikrinti įeinančius žmones: patikrinti, ar jie tikrai eina ten, kur sako”, – mano B.Varnas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Lietuvoje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.