Kas pagamino šaldytuvą?

Buitinės technikos parduotuvėse ne kartą apžiūrinėjau šaldytuvus, besipuikuojančius pagarsėjusios pasaulyje firmos „Bosch” ženklu. Todėl, kai senutėlė „Snaigė” sugedo, nusprendžiau įsigyti būtent tokį produktų vėsinimo įrenginį.

Ir džiaugiausi, kol pirkinys atsidūrė namuose. Kai prekiautojai atvežė lauktąjį šaldytuvą, ant jo korpuso neradau įsivaizduoto solidaus gamintojo firminio ženklo. Tik vėsinimo kameros viduje aptikau spausdintuvu „atlietą” popierėlį su nuoroda į Robertą Bošą, o ant kompresoriaus išvydau kitą kur kas įdomesnį įrašą, liudijantįą, kad šis prietaisas pagamintas Singapūre.

Nustebino ir kitas akibrokštas. Prie krūvos instrukcijų įvairių tautų kalbomis buvo pridėtas ir lietuviškai spausdintų lapų rinkinys, kuriame buvo aprašytas… kito modelio šaldytuvas. Be to, pakete buvo įdėtas ir šio įrenginio garantinių įsipareigojimų dokumentas, tačiau su kitos prekybos firmos originalaus spaudo kopija.

Dabar stebiu savo šaldytuvą su tariamu „Bosch” kompanijos firminiu ženklu ir galvoju, ar ilgai jis veiks. Ar sugedusį įrenginį remontuos nurodytos įmonės? Pagaliau, kaip man patikėti, kad jis pagamintas „Bosch” kompanijos?

„Neseniai ryžausi padovanoti žmonai siuvimo mašiną „Singer”,- pasakojo kaimynas.- Ji buvo supakuota kartoninėje dėžėje. O kai sumaniau nupirkti šiam įrenginiui nešioti tinkamą specialų gaubtą, sužinojau, kad mašiną pardavusioje parduotuvėje nėra net instrukcijoje rekomenduojamų komplektavimo detalių. Kitose specializuotose parduotuvėse man paaiškino: „Kur pirkote – ten ir prašykite”.

Reikalingų priedų neradau ir parduotuvėje, prekiaujančioje diktofonais. Todėl, kol suradau pirktam prietaisui reikalingą pupos dydžio priedą, apkeliavau daug kitų parduotuvių.

Manau, kad prekybininkai, parduotuvių savininkai turėtų labiau susirūpinti geru savo įmonių įvaizdžiu ir padaryti viską, kad žmonės vienoje vietoje galėtų nusipirkti visą buitinės paskirties įrenginio komplektą arba bent ateityje rastų komplektuojamų detalių. Gal verta sugrąžinti į prekybininkų gretas prekių žinovo pareigybę.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Ekonomika su žyma .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.