Keturi šalies rankų lenkimo čempionai

Gargžduose vykusiame suaugusiųjų ir žmonių su negalia rankų lenkimo sporto čempionate vienas po kito medaliais puošėsi klaipėdiečiai. Mūsiškiai pasižymėjo tarp 113 sportininkų iš 12 šalies miestų ir rajonų.

Net 14 kartą šalies čempionu tapo Lietuvos rankų lenkimo federacijos viceprezidentas Vladas Kuizinas. Klaipėdietis svorio iki 90 kg grupės finale dešine ranka patiesė šilutiškį Aleksandrą Pancerovą.

Sau lygių, kovodamas tiek dešine, tiek kaire rankomis, neturėjo pasaulio jaunimo čempionato prizininkas Mantas Česnakas. 17-metis Vytauto Didžiojo gimnazijos moksleivis pagrindinėje kovoje įveikė šakiškį Žydrūną Naujokaitį.

Šįkart čempionate įspūdingai atrodė svorio iki 100 kg grupėje rungtyniavęs Aleksejus Stankevičius. Jis pusfinalyje kaire ranka įveikė trečioje vietoje likusį kitą klaipėdietį Vygantą Bubnį, o finale pranoko skuodiškį Kazį Poškų.

Tačiau A.Stankevičiaus dešinė ranka – ne tokia tvirta. Čia jam teko tenkintis ketvirtąja vieta. Revanšą pasiekė čempionu tapęs Vygantas Bubnys. O trečiosios pozicijos laurai atiteko dar vienam uostamiesčio atstovui – Antanui Asnauskui.

Dar atskirose svorio grupėse ant prizininkų pakylos laiptelio kopė Mantas Petreikis (iki 60 kg), Toma Asnauskaitė (iki 70 kg) ir Donatas Gricius (iki 85 kg).

„Šiemet kaip niekad iš suaugusiųjų čempionato parsivežėme krūvą medalių. Kai kurie mūsų sportininkai, tarp kurių ir Aleksejus Stankevičius, sparčiai progresuoja”, – džiaugėsi V.Kuizinas.

Jis užsiminė, kad jau šį savaitgalį uostamiesčio atstovai varžysis Kaune rengiamame turnyre, o daugiau nei po savaitės savo jėgas išmėgins ir Palangoje.

Tai bus paskutinė repeticija prieš Švedijoje gegužės 18-24 dienomis vyksiantį Europos čempionatą. Iš klaipėdiečių į Švediją žada keliauti T.Asnauskaitė, M.Česnakas, A.Stankevičius ir V.Kuizinas.

„Tikimės, kad sėkmė nuo mūsų nenusigręš. Norime įrodyti, kad esame vieni pajėgiausių Europoje”, – ryžtingai kalbėjo V.Kuizinas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.