Vairuotojai privalės tvardytis

Jau ruošiamasi pradėti montuoti pirmuosius greičio matuoklius Klaipėdoje.

Iki gruodžio 1-osios turėtų atsirasti 15 greičio matuokliams skirtų dėžių. Tačiau tik trijose iš jų nuolatos veiks nedrausmingus vairuotojus fiksuojanti aparatūra. Ją ketinama nuolatos kilnoti.

„Aparatūra fotografuos visus viršijusius greitį ir važiavusius per raudoną šviesoforo signalą.

Duomenys bus automatiškai siunčiami į Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyrių”, – sakė savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Marius Poimanskis.

Įrengti vairuotojus drausminančią greičio matuoklių sistemą patikėta kauniečių bendrovei „Technologinių paslaugų sprendimai”.

Klaipėdos savivaldybė greičio matavimo įrenginius ne pirks, o nuomos. Tai miesto biudžetui per metus kainuos 438 tūkstančius litų. Įrenginiai mieste tikrai veiks mažiausiai trejus metus.

Bendrovės „Technologinių paslaugų sprendimai” vykdantysis direktorius Eugenijus Rimkevičius teigė, kad šiuo metu vyksta projektavimas, derinami technologiniai sprendimai.

„Esame pateikę 16 vietų, kur reikėtų įrengti greičio matuoklius, bet ne visur tinka. Turi būti pakankamai geras ryšys”, – sakė Klaipėdos VPK Eismo priežiūros skyriaus viršininkas Saulius Švėgžda.

Pirmosios dėžutės, skirtos greičio matavimo įrenginiams, turėtų atsirasti rugpjūčio pradžioje.

Mieste taip pat turėtų atsirasti ir viešąsias erdves filmuojančios kameros. Tokios kameros jau keletą mėnesių veikia Biržuose. Pastebėta aiškiai sumažėjus chuliganų išpuolių.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.