Prie Aliaskos krantų ant seklumos užplaukė kruizinis laineris, keleiviai evakuoti

Prie Aliaskos pirmadienį į povandeninę uolą atsitrenkė kruizinis laivas „The Empress of the North”, visi keleiviai evakuoti, bet laivas neskęsta ir, anot gelbėtojų bei laivybos firmos pareigūno, tokios grėsmės nėra.

„Šiuo meti padėtis stabili, visi keleiviai saugūs”, – sakė CNN televizijai JAV Pakrančių apsaugos kapitonas Markas Guillory (Markas Giloris).

Po nelaimės, kuri įvyko apie 2 val. nakties vietos (13 val. Lietuvos) laiku 50 jūrmylių į pietus nuo Džuno akvatorijoje, vadinamoje Lediniu sąsiauriu (Icy Straits), 248 keleiviai iš lainerio buvo išgabenti vilkiku, barža ir 40 privačių laivelių.

Lainerio savininkės „Majestic America” atstovas Danas Milleris (Danas Mileris) sakė, kad 110 m ilgio „The Empress of the North” nebesemia vandens ir galės plaukti į Džuno uostą savo jėgomis.

„Vanduo į laivą bėgo tik trumpą laiko tarpą, kol nebuvo įjungti siurbliai”, – pažymėjo D.Milleris.

Kol kas neišaiškinta, kodėl laivas pataikė į vos 0,9 metro gylio gūbrį. „Mes nežinome, į ką jis atsitrenkė”, – sakė Pakrančių apsaugos atstovas spaudai Christopheris McLaughlinas (Kristoferis Maklolinas).

Iš Džuno išplaukęs į savaitinę kelionę laivas nelaimę patyrė trečią kruizo dieną. Jame yra 112 kajučių, o laivagalyje įtaisytas senovinis laivaratis. „The Empress of the North” dekoruota indėniškais totemais, kaukėmis, Faberge (Faberžė) kiaušiniais, rusų liaudies meno kūriniais.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Pasaulyje su žyma , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.