A.Trifunovičius: „Gal žaidėjams yra patogiau laimėti namuose”

Ketvirtose LKL finalo serijos iki keturių pergalių rungtynėse „Lietuvos rytas” įveikė „Žalgirį”, o rezultatas ir vėl tapo lygus 2-2. Po dvikovos vyriausieji komandų treneriai dalinosi mintimis spaudos konferencijoje.

„Žalgirio” vyriausiasis treneris Rimantas Grigas.

Vėl atsirado žaidėjas, kuris galėjo mus užsmaugti, o tarp mūsų tokių nebuvo. Į tokius „netikėtumus” mūsų vyrai žiūri pro pirštus, leidžia įsižaisti ir galiausiai „netikėtumas” padaro savo. Bandėme žaisti aktyviai, buvo sudėtingos rungtynės, gal jie geriau pataikė.

Tanoka šiek tiek nervinosi, pasistumdė su dideliais varžovų krepšininkais, nepasiėmė atšokusių kamuolių. Dažniausiai pergalę iškovoja ta komanda, kuri padaro mažiau klaidų ir laimi atkovotus kamuolius.

Kas nutiko Marko Popovičiui? Pirštą užlaužė. Jis jau prieš tai turėjo problemų su ranka. Dabar liūdnai, negerai, kad krepšininkas patyrė traumą.

Ar Gecevičiaus žaidimas buvo staigmena? Neblogai pažįstu Gecevičių, jis nėra LKL naujokas, turi gerą metimą, žaidė rinktinėse. Mūsiškiai nežiūrėjo į jį rimtai, tačiau kaip parodė dvikovos rezultatas, taip elgtis negalima.

Paskutinis metimas buvo skirtas Hanno Mottolai? Taip, jis yra geras metikas ir gali pataikyti. Tačiau jam nepavyko susikurti geros progos metimui.

Ar LKL finalo serijoje žais Woodsas? Kaune tikrai žais. Vakar jis jau treniravosi, tačiau šiek tiek patino koja, bet kitose finalo rungtynės jis jau žais.

„Lietuvos ryto” vyriausiasis treneris Aleksandras Trifunovičius.

Kaip jau sakiau po paskutinių rungtynių Vilniuje, padarėme tai, ką ir turėjome – išlyginome serijos rezultatą. Šiandien neblogai žaidėme gynyboje ir iškart pradėsime ruoštis kitoms finalo rungtynėms Kaune.

Ar namų rungtynės nulemia laimėtoją? Negaliu teigti ir pasitikėti namų rungtynių svarba, tačiau kaip rodo finalo serijos rezultatas – gal žaidėjams yra patogiau laimėti namuose. Jeigu norime tapti čempionais, turėsime šį faktorių paneigti.

Ar nustebino Gecevičiaus žaidimas? mane nustebino? Juk praėjusį kartą spaudos konferencijoje sakiau apie jį. Prieš tai žurnalistai buvo nustebę Delininkaičio žaidimu. Pažįstu vaikinus jau penkis mėnesius ir žinau bei pasitikiu krepšininkais gal net labiau nei jie patys.

Gecevičius pelnė 22 taškus ir visi kalbės tik apie tai, tačiau kai likus 3 minutėms mums reikėjo, kad kažkas prasižengtų, tik Gecevičius ir Batista turėjo po vieną pražangą ir privalėjo bauduoti. Per kelias akimirkas Gecevičius surinko tris pražangas, o „Žalgiris” nepataikė trijų tolimų metimų. Būtent už šį dalyką reikėtų jam dėkoti.

Ar Nielsenas žais Kaune? Būčiau tikrai nustebęs. Mums jo tikrai trūksta, tačiau taip jau nutiko.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.