Seimas patyrė padėvėtų automobilių prekeivių spaudimą

Seimo Ekonomikos komiteto narys Saulius Girdauskas teigia, jog Seimo nariams buvo daromas didelis spaudimas dėl įstatymo pataisos, leidžiančios susigrąžinti pridėtinės vertės mokestį (PVM) įmonėms, įsigijusioms naujus automobilius.

Anot S.Girdausko, Seimas buvo paveiktas padėvėtų automobilių prekeivių, todėl nepriėmė Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisos, kuria būtų grąžintas pridėtinės vertės mokestis (PVM) įmonėms, įsigijusioms bet kokius naujus automobilius, kurių vertė neviršys 130 tūkst. litų.

„Čia net nereikia įtarinėti. Buvo daromas didelis spaudimas. Be to, neatmetama, kad net ir aukščiausių šalies pareigūnų giminės ir kolegos užsiiminėja tais verslais”, – pirmadienį „Žinių radijui” teigė S.Girdauskas.

Į klausimą, ar galėtų įvardyti, kas labiausiai buvo suinteresuoti, kad įstatymas dėl PVM lengvatos nebūtų priimtas, Seimo narys atsakė: „Vieni iš aukščiausių. Aš negalėčiau čia taip tiesiogiai įvardyti”.

Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisoms nepritarė prezidentas Valdas Adamkus, nes ja Seimas buvo nustatęs, kad PVM lengvata turėjo įsigalioti greičiau negu leidžia mokestiniai įstatymai – anksčiau nei per šešis mėnesius nuo pataisos priėmimo.

Praeitą savaitę Seimas neįveikė prezidento veto, o iš naujo pataisos galės būti teikiamos tik po pusmečio.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Transportas su žyma , , , , .

1 atsiliepimas į "Seimas patyrė padėvėtų automobilių prekeivių spaudimą"

  1. Balys

    Taigi,vėl laimėjo grupės aukštų verslininkų interesai. Pretekstas- neva biudžetas negaus pinigų. O milijonus pasisavina Ligonių kasų tarpininkai ir nieko.Žr. „Respublika” gegužės 14 d.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.