„Hanner” vėl kviečia bėgti į „Europą”

Gegužės 19 d. visi vėl raginami išbandyti savo jėgas bėgant į aukščiausią biurų pastatą Baltijos valstybėse – 126 m aukščio sostinės „Europos” verslo centrą. Tradicinį ketvirtąjį tarptautinį bėgimą rengia šio dangoraižio savininkė nekilnojamojo turto plėtros akcinė bendrovė „Hanner”.
Planuojama, kad šiemet 1010 „Europos” laiptelių bandys įveikti ir dėl daugiau kaip 50 tūkst. litų prizinio fondo kovos 500 profesionalių bėgikų ir mėgėjų. Kaip ir kasmet, jėgas gali išbandyti visi, dalyvio mokesčio nėra.
Spaudos konferencijoje Vladas Kojala, „Hanner” generalinis direktorius, pasidžiaugė, kad sostinei sumanyta šventė jau tapo tradiciniu tarptautiniu renginiu, kuriame nuolat daugėja dalyvių. 2004 m. jėgas išbandė 200, o pernai – 450 sportininkų iš aštuonių valstybių. Per kelias pirmąsias registravimosi dienas ketinimą užbėgti į „Europą” jau pareiškė daugiau kaip 250 sportininkų ir mėgėjų. Jėgas vėl bandys šio bėgimo praėjusių metų nugalėtojai Svajūnas Ambrasas bei Irina Terentjeva, taip pat kiti Lietuvos sporto profesionalai.
Martynas Trimonis, renginio koordinatorius ir bėgimą organizuojančios VšĮ „Hanner UP” direktorius, pažymėjo, kad pirmą kartą atskirose grupėse varžysis sportininkai profesionalai ir mėgėjai. Tradiciškai dėl pirmųjų vietų savo grupėse varžysis moterys ir vyrai, taip pat ugniagesių-gelbėtojų komandos. Jos atvyksta ir iš Baltarusijos, Latvijos, Lenkijos, Vokietijos bei Suomijos. Mėgėjai skirstomi į tris amžiaus grupes (18-35 m., 36-50 m., vyresni nei 51 m.). Greičiausiai į 126 m užbėgusių mėgėjų vyrų ir moterų laukia vienodi prizai: pirmos vietos laimėtojai gauna po 3 tūkst. litų, antros — po 1,8 tūkst. litų, trečios — po 1 tūkst. litų, iš viso piniginiais prizais bus apdovanota po dešimt greičiausių bėgikų. Greičiausi sportininkai atitinkamai apdovanojami— 3,3 tūkst. litų, 2,2 tūkst. litų ir 1,1 tūkst. litų prizais. Jais taip pat bus apdovanoti vyriausias dalyvis, ugniagesiai, bus ir netikėtų apdovanojimų. Į renginį sostinės Europos aikštėje susirinkusiems žiūrovams organizuojamas koncertas, nemokama galimybė užkopti alpinizmo sienele, kitos pramogos.
Vyrų įskaitoje tris metus iš eilės pirmasis atbėgdavo Svajūnas Ambrasas, kuris pernai savo 2004 m. laiką pagerino 33 sekundėmis ir 1010 laiptelių įveikė per 2:57 minutes. Moterų įskaitoje pernai greičiausia buvo Irina Terentjeva (3:37 min.). Šiemet bėgimą į „Europą” remia Lietuvos kultūros ir sporto rėmimo departamentas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.