„Žalgiris” finalo serijoje išsiveržė į priekį

Trečiose Lietuvos krepšinio lygos (LKL) finalo rungtynėse pergalę rezultatu 78:64 (18:14, 27:15, 20:20, 13:15) iškovojo šeimininkai Kauno „Žalgirio” krepšininkai nugalėję Vilniaus „Lietuvos ryto” komandą ir serijoje iki keturių pergalių išsiveržė į priekį 2-1.

Rungtynės prasidėjo sėkmingomis abiejų komandų atakomis. Kaip ir buvo galima tikėtis, nuo pirmųjų minučių užvirė atkakli kova, ir nei viena komanda nesugebėjo išsiveržti į priekį, ir sužaidus tris su puse minutes rezultatas lygus – 6:6, o kibios gynybos dėka abejoms ekipoms ir toliau sunkiai sekėsi rinkti taškus. Likus žaisti keturias minutes P.Jankūno dvitaškis su pražanga išvedė „Žalgirį” į priekį – 11:8. Pirmąjį savo tritaškį kauniečiai pelnė sužaidus aštuonias minutes – pasižymėjo M.Popovičius. Prasidėjus paskutinei kėlinio minutei – keturių taškų kauniečių persvara (16:12), kuri išliko ir nuaidėjus pirmojo kėlinuko pabaigą skelbiančiai sirenai (18:14).

Antrąjį kėlinuką sėkmingiau pradėjo kauniečiai, kurie sužaidus dvi minutes jau pirmavo devyniais taškais (23:14). Pirmuosius vilniečių taškus pelnė juodkalnietis I.Koljevičius, po ko sekė trys taiklios kauniečių atakos (32:17). Matydamas „Žalgirio” spurtą vilniečių strategas A.Trifunovičius buvo priverstas prašyti savo pirmosios minutės pertraukėlės, po kurios „Ryto” žaidėjams ir toliau sunkiai sekėsi stabdyti žalgiriečius. Likus žaisti kiek daugiau nei tris minutes – solidi „Žalgirio” persvara (38:19) ir dar viena vilniečių minutės pertraukėlė. Įspūdingo spurto dėka žalgiriečiai sukaupė solidų pranašumą, kuris antrojo kėlinuko gale siekė 16 taškų ( 45:29).

Trečiasis kėlinukas prasidėjo taikliu J.Mačiulio tritaškiu, po to puolėjas dar pelnė du taškus su pražanga, o T.Beardo dėjimas sugrąžino kauniečiams triuškinamą pranašumą 52:31. Nesėkmingą vilniečių atkarpą pataisė A.Jomanto dvitaškis ir T.Delininkaičio tritaškis, tačiau skirtumas tarp komandų išliko didelis (54:36). Situacija aikštelėje nesikeitė ir likusį kėlinuko laiką – kauniečiai turėjo įtikinamą pranašumą ir neleido varžovams mažinti rezultato. Paskutinę kėlinuko sekundę tolimą metimą pataikė Martynas Gecevičius, o prieš lemiamą kėlinuką „Žalgiris” buvo priekyje 65:49.

Paskutiniame kėlinuke komandų žaidime atsirado nervingumo, o pirmuosius taškus pelnė T.Beardas sužaidus daugiau nei dvi minutes. Vis dėlto vilniečiai nenuleido rankų ir po M.Gecevičiaus tritaškio sumažino atsilikimą iki 15 taškų (52:67). Netrukus puldamas krepšį nesportinę pražanga buvo nubaustas T.Beardas, o „Lietuvos rytas” ir vėl sumažino deficitą iki 15 taškų (54:69). Aistros aikštelėje ir toliau augo, o po A.Šležo prasiveržimo su pražanga skirtumas tarp ekipų ištirpo iki 11 taškų (60:71). „Lietuvos ryto” atsilikimas buvo sumažėjęs ir iki 8 taškų, tačiau žalgiriečiams pavyko išlaikyti persvarą ir laimėti susitikimą 78:64.

„Žalgiris”: T.Beardas (11 atk.kam.), P.Jankūnas (8 atk.kam.) ir H.Mottola (8 atk.kam.) – po 12, J.Mačiulis 11, M.Popovičius 9, D.Collinsas 8, M.Machado 6 (4 rez.perd.).

„Lietuvos rytas”: J.P.Batista 19 (10 atk.kam.), K.Rushas, M.Petravičius ir M.Gecevičius – po 8, A.Jomantas 6, A.Šležas 5.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Sportas su žyma , , , , , , , , , , , , .

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.