Ar „Mis Lietuva” taps gražiausia pasaulyje?

Šiandien per LNK tiesioginiame eteryje bus išrinkta „Mis Lietuva 2007”

Lietuva trejus metus nerinko gražiausios savo tautietės. Šiemet Lietuvos gražuolės gali vėl parodyti savo spindesį lietuviams. Tačiau šis konkursas išskirtinis: merginų ruošimąsi jam galėjo matyti visa Lietuva. Kiekvieną savaitę LNK televizijos žiūrovai stebėjo, kaip lietuvaitėms pavyksta perimti žinias ir įgūdžius „Grožio mokykloje”.

Išliko ne visos

„Forum Palace” vyksiančiame konkurse dalyvaus 14 „Grožio mokyklos” iššūkius ištvėrusių merginų. Penkiolikta dalyvė bus „Mis laikinoji sostinė” Greta Kazlaitė.

Pretendentės į gražuolės titulą turės atlikti keturias užduotis: prisistatyti publikai, pasirodyti su bikini, dalyvaus elegancijos ir talentų konkursuose. Merginoms pasirodant konkurso organizatoriai žada įspūdingą scenografiją: žvaigždėtą dangų, Afrikos karštį, rojaus sodus.

Laiminga iš „Forum Palace” salės išeis ne viena mergina. Be „Mis Lietuva 2007” titulo laimėtojos, bus apdovanotos dar kelios gražuolės. Per tiesioginį eterį bus paskelbtos konkurso pirmoji ir antroji vicemis, „Mis Elegancija” ir „Mis Foto”. Savo nuomonę galės išsakyti ir konkursą stebintys televizijos žiūrovai. Jų balsai lems, kuri lietuvaitė taps „Mis Publika”.

Konkurso organizatoriai pažadėjo, kad gražuolėms scenoje dainuos tik vyrai. Išimtis – Jurgio Didžiulio ir Erikos Jenings duetas. Grožio konkursas neįsivaizduojamas be dainos gražuolėms. Čia tiks Merūno daina „O, gražuole”. „Kelio į žvaigždes 2” nugalėtojas kartu su Stano ir Dariumi Mickumi iš „Rebelheart” ruošia specialų pasirodymą pagal šią dainą.

„Mis Lietuva 2007” nugalėtoją išrinks komisija, kurią sudaro visų gyvenimo sričių atstovai. Savo žodį tars mikrochirurgas Kęstutis Vitkus, TV prodiuseris Audrius Giržadas, aktorė Gražina Baikštytė, dizainerė Ramunė Piekautaitė, prodiuseris Rolandas Skaisgirys, Fotomenininkų sąjungos pirmininkas Antanas Sutkus, aktorė Adrija Čepaitė, tarptautinės sportinių šokių kategorijos teisėjas Ronaldas Kirvelis, aktorius Vytautas Rumšas jaunesnysis ir „Mis Lietuva 2004” Agnė Maliaukaitė.

Konkursas seselėms

LŽ kalbintas fotomenininkų sąjungos pirmininkas Antanas Sutkus prisipažino, kad jo moters idealas yra praėjusio amžiaus trečiojo dešimtmečio moteris. „Man patinka tų laikų apranga, šukuosenos, stilius”, – sakė jis. Pasak A.Sutkaus, moters išorė per dešimtmečius pasikeitė, tačiau reikia džiaugtis, kad vidumi moterys sugeba išlikti tokios pačios – švelnios, mylinčios. „Moterys ir panelės turi suprasti, kad kūnas nėra tobulinamas – tobulinamas dvasinis pasaulis. Taigi jos gali išlikti jaunatviškos ir gražios net senatvėje”, – kalbėjo jis.

Paklaustas, kuris moters bruožas fotografui gražiausias, šis išvardijo: šiluma, švelnumas, troškimas pažinti, akių spindesys. Ar per kelias tiesioginio eterio valandas įmanoma apčiuopti šias merginų savybes? „Nežinau, pamatysime”, – sakė A.Sutkus.

Fotomenininkų sąjungos pirmininkas teigė, kad jo simpatijų kriterijus bus moteriškumas. „Būsiu už moteriškas merginas. Manęs centimetrai nedomina”, – kalbėjo menininkas.

A.Sutkus pasiūlė originalią idėją ateities grožio konkursams. „Per gyvenimą daug kartų teko susidurti su ligoninėmis. Manau, reikėtų rinkti gražiausią seselę. Gulintį ligoninėje žmogų giminaičiai aplanko tik retkarčiais. Seselė būna visada šalia. Nuo jos švelnumo, šypsenos, spindesio priklauso, ar greitai pasveiksi”, – samprotavo fotografas.

Kaip mano fotomenininkų sąjungos pirmininkas, ar „Mis Lietuva” privalo būti fotogeniška? „Nebūtinai. Išėjęs į gatvę tik ir matau merginas, tarsi nulipusias nuo podiumo. Jos rengiasi, dažosi, šukuojasi kaip Holivudo žvaigždės. Man norisi savitumo, originalumo. To ir ieškosiu tarp grožio konkurso dalyvių”, – sakė menininkas.

Pamirš simpatijas

TV prodiuseris Audrius Giržadas sakė, kad asmenines simpatijas per konkursą „Mis Lietuva 2007” teks atidėti į šalį. „Komisija turi sutarti: ar mes rinksime originalią lietuvaitę, ar merginą, kuri turės galimybę konkuruoti su karštų kraštų merginomis pasauliniame konkurse. Manau, asmenines simpatijas pamiršiu”, – sakė prodiuseris.

A.Giržadas prisipažino, kad su finale dalyvausiančiomis merginomis teko susipažinti. „Nusižiūrėjau ir favorites, bet iki konkurso tikrai neatskleisiu”, – sakė jis. TV prodiuseris prisipažino, kad asmeniškai jam gražiausios ilgaplaukės tamsiaakės brunetės. „Grožio konkurso dalyvės visos savaip gražios. Tačiau ne visų grožis leidžia pretenduoti į titulą. Pavyzdžiui, kai kurioms gali pritrūkti ūgio atstovaujant Lietuvai pasauliniame konkurse”, – sakė A.Giržadas.

Prodiuseris sakė, kad lietuvaitėms itin sunku pasauliniuose grožio konkursuose. „Teko skaityti, kad kai kurios merginos, ypač pietietės, į konkursus atvyksta visiškai sulipdytos plastinės chirurgijos specialistų. Mūsiškės būna natūralios. Joms labai sunku konkuruoti su silikoninėmis gražuolėmis”, – samprotavo „Mis Lietuva 2007” komisijos narys. A.Giržadas pritartų, jei plastinė chirurgija ir pasauliniai grožio konkursai taptų nesuderinamomis sąvokomis. „Žinoma, šiek tiek pakoreguoti išvaizdą – atlėpusias ausis ar kumpą nosį – galima. Tačiau nepritariu, kai merginos pripumpuojamos silikono”, – sakė jis.

Ar „Mis Lietuvai 2007” užtenka fizinio grožio? „Žinoma, ne. Kai mergina yra graži, bet kvaila, jai nereikia net prasižioti. Ant kaktos parašyta. Manau, kad vidinis grožis yra ne mažiau svarbus nei išorinis”, – kalbėjo A.Giržadas.

Šis įrašas buvo paskelbtas kategorijoje Žiniasklaida su žyma , , , , , , , , , , , , , , , , .

2 atsiliepimai į "Ar „Mis Lietuva” taps gražiausia pasaulyje?"

  1. ygfgxf

    geras 😳 8) 🙄 😕 😯 😮 😛 😉 😀 🙂

  2. simona

    😀 😉 😛 💡 😳

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.